JULDAGSMORGON GLIMMAR

Idag vaknade jag upp till en magiskt vacker morgon! Solen skiner, snön gnistrar och det är krispigt 11 minusgrader.
Känslan över gårdagen är magisk. All glädje och förväntan i Hampus ögon är guld värt! 
Vi startade dagen hemma med att öppna en morgonpaket. Hampus är 4,5 år nu och älskar barnprogrammet paw patrol och fick figurer från den serien plus en stor båt/färja som hör till. Han vaknade redan 05:30 och lekte med sina leksaker väldigt länge innan vi väckte Johan och gjorde oss i ordning.


Väl framme hos mina föräldrar tog vi en snabb kopp kaffe medan Hampus lekte med lego, spelade spel och lekte gömma nyckeln. Sedan förbereddes julmaten som var magiskt god som vanligt.

Enligt mig så finns det några få saker jag inte vill vara utan på julbordet, och det är rödbetssallad och äpplessallad. Farmors hembakade tunnbröd är också något jag inte vill vara utan.
Vad är viktigast för er på julbordet?
Hampus var den som var färdig med maten först och började leka under bordet medan vi andra åt färdigt. Helt plötsligt blev det väldigt tyst och lugnt där under och vips så hade han somnat och började snarka.

Det var dock en nödvändig powernap på 45 minuter, annars hade han aldrig orkat hela dagen. Han vaknade lagom till Kalle Anka.
Vi tittade på Kalle och sedan blev det en lång jobbig väntan innan tomten till slut dök upp. 
Hos oss var det en mycket busig tomte som tjuvade skumtomtar, dansade och skakade rumpa. Han hade dock tappat rösten så vi fick hjälpa till att dela ut paketen.Många paket blev det! Hampus fick massor av lego, brio järnväg, spel och massor av kul saker.
Kvällen avslutades med ytterligare en omgång mat, paketlek och skrattfestpå kvällen.

Hampus byggde med vår hjälp ihop sitt lego och visade stolt upp det för min "farmor Gooonnel" (Gunnel). När klockan var 21:30 stupade han i säng helt slut efter en intensiv dag.
Jag var livrädd för att det skulle bli en monstertidig morgon. Han vaknade 05:00 Så inte allra värst ändå, även om det är tidigt.
Givetvis började vi dagen med att öppna ALLA paket! Nu laddar jag om batterierna för ytterligare ett firande i Uddevalla med Johans föräldrar och syster med familj. 

Kommentera här: