SLUTSPURT

Nu är det verkligen inte alls långt kvar innan vi flyttar! Det är 6 ynka dagar kvar tills lördag då alla saker flyttas. Vi ska dock tjuvstarta lite redan på torsdag (och fredag) när vi får nycklarna till vårt efterlängtade drömhus! 

Jag och min mamma tog en tur i måndags för att kika hur bygget går. När vi kom dit var det öppet vid byggstaketet. Vi var busiga och smet in för att tjuvkika. Efter någon minut så kom en av projektledarna dit och sade att vi egentligen inte gick vara där men att det var okej att kika eftersom vi "bokat möte" med honom. Han visade oss då runt innuti i lägenheten. Jag säger bara WOW! Det var så himla fint!
Golven och väggarna i badrummen var så snygga! Det var väldigt snyggt väl jag gjorde med bänkskiva och osymetriskt "kakel". 
Tyvärr tog jag inga bilder på det men jag blev otroligt nöjd. 
Slutbesiktningen är genomförd och det gick bra. Inget att anmärka på där.
Den här innergården känns som en dröm. Lekplats med klätterställning, gunga och sandlåda. Det finns en kökspaviljong med spis, köksbänk, vask och något skåp. Det finns ett växthus som är tänkt att möbleras som ett ställe att umgås. Bänkar, grill och pallkragar finns också tillgängligt! 

Den lilla men ändå efterlängtade altanen. Vårt önskemål är att lägga trall hela vägen ut till förrådet. Vi vill bygga ovanpå rampen på något sätt för att få mer yta utan att förstöra om behovet av ramp skulle uppstå för oss eller om vi någon gång säljer bostaden.
Tanken som jag har avseende blommor osv är att ha pallkragar 2 eller kanske 3 st som står mot trappstegen till och därmed bildar en slags staket eller skiljevägg mot gräset och den lilla gångvägen bredvid. 
Jag skulle vilja ha hallonbuskar samt smultronplantor (ej vilda). Om möjligt hade jag velat ha hallon i en pallkrage, smultron i en och blommor i den sista. Inget jag kommer skaffa nu men inom en snar framtid. 
På framsidan har jag tänkt att ha ett runt cafébord och 4 stolar. Givetvis en liten blomma på bordet samt en kruka på marken bredvid dörren.
Jag är lite inne på att sätta pallkragar eller göra en rabatt innanför häcken på något vis men jag är inte säker på hur bara.
Här hemma är det mer eller mindre kaos överallt! Vi har skänkt vår gamla slitna soffa och använder nu bäddsoffan i väntan på den nya från chilli. Som kommer någon gång veckan efter flytten.

Hampus var så uppspelt när bäddsoffan hamnade i vardagsrummet. "Vi har en soffasäng här vid tv:n mamma!" Var hans reaktion.
Nu är det saker i lådor, sopsäckar, påsar och korgar.
Det känns skönt tt det mesta är packat och färdigt. Det är lite grann kvar i hallen, städskåpet och sovrummet. Det hinner jag dock fixa med måndag och tisdag. 

Utöver allt som har med flytten att göra så här vi även hunnit med massor av spännande saker när jag ändå har semester och massor av tid.
Jag anmälde hampus till knatteridning för 3 veckor sedan då vi ofta pratar om gången då han red på hästen Selma.
När vi väl var där för 1 vecka sedan var han inte alls sugen, var grinig och kinkig. När ridningen väl började så somnade han i sjalen av utmattning. Så ingen ridskola för vår del.


Vi har även träffat kompisen Linn och lekt hela förra helgen. De lekte utomhus, cyklade, grävde i pallkragar, tittade tv, lekte kurragömma, fikade och lekte med bilar och affär.
Jag fick ett infall att baka bullar innan skafferiet skulle packas ner. Som tur var så blev det ett 50-tal med bullar som är toppen att ha i frysen för att tina om någon kommer på besök spontant.
Förra helgen träffade vi även Hampus kusin Frej och fäster Malin. Vi tog bägge barnen och åkte till ett lekland för att fördriva tiden när våra sambos jobbade.

Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa. Johan har hämtat en kraftig gren från ett äppelträd som han planerar att använda för att röka revben. Han sågade där för grenen i ca 100-150 mindre bitar. Givetvis var hampus med och blåste undan sågspån.

Kommentera här: