LIVSKAOS

Genom att läsa rubriken till det inlägg jag nu skriver så får man en enkel förklaring av min nuvarande livssituation.

Mitt senaste inlägg beskrev att jag nyss kommit tillbaka till jobbet efter semestern och helt plötsligt så är det början av september och numera höst ute. Snacka om kontraster! 
Jag gillar dock hösten eftersom man med gott samvete kan sitta inne under en filt och läsa en bra bok, tända levande ljus och (när barnet somnat) dricka en varm kopp kaffe. 

Jag har ju som sagt gått tillbaka i arbete så sakta. Jag har dessutom trappat upp till mina ursprungliga 75%. Första veckorna upplevde jag att jag var taggad men givetvis trött de första dagarna. Förra helgen gjorde jag mitt första pass på avdelning 45 sedan december 2019. Det hade hänt en del sedan sist men allt gick över förväntan. Det sitter längst bak i ryggraden på något sätt. Nu har jag gått på en ny schemaperiod som innebär att jag jobbar ca 2 dagar på vårdavdelningen och 2 dagar på öron-, näsa-, halsmottagningen per vecka. 
Jag har väl tänkt länge att jag inte trivs med att jobba 5 veckor på varje ställe utan önskar mer variation. Att få prova hur detta funkar känns så bra! Jag har däremot upplevt en ENORM trötthet senaste månaden. 

Det händer otroligt mycket på en gång i livet just nu. Vi håller på att förbereda inför flytt som blir om 2,5 vecka. Vi får nycklarna 24/9 och det stora flyttlasset går 26/9. 
Alla som någonsin flyttat vet att det är mycket att sortera, rensa, slänga och packa. Att göra detta har tagit oss minst 6 månader om inte mer. Vi har varit på återvinningscentral säkert 10 gånger med saker som ska slängas och skänkas till second hand. 
Nu har vi lyckats tömma och flytta ner alla saker som ska sparas från våra 2(!!!) stora vindsförråd. Vi har dessutom tömt de 2 mindre källarförråden. I nuläget ser mitt och Johans sovrum ut som ett bombnedslag!
Sovrummet är fyllt med än så länge 20 flyttlådor och kassar med kläder osv.
Allt är som en ständig röra här hemma. Med tanke på kommande flytt. Utöver det så har energin att vardagsstäda funnits. Det är leksaker överallt, matfläckar under köksbordet och runt vardagsrummet, ostädad toalett m.m.
Jag förstår inte vart all energi försvinner? Jag har faktiskt funderat på att be Johan skaffa amfetamin eller annat uppåtchack till mig  så att jag ska fortsätta orka (OBS ironi!!!). 
Fördelen är att det enbart är 3 arbetspass kvar sedan har jag semester i 17 härliga dagar.
Då ska fokus ligga på att fortsätta flyttpacka för fulla muggar. Jag längtar så mycket att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. 
Detta är en bild från lekplatsen på vår nya innergård. Kommer bli så mysigt! Vi kommer alltså att bo i gaveln i huset till höger i bild. Man ser inte så mycket men jag kan knappt bärga mig! Ska bli så skönt med nytt boende. Nu har vi väntat över 1 år! 

För att återgå till att det ständigt ät stökigt hemma och allmänt kaos så är det inte enbart pga flytten. Det lilla yrvädret som vi kallar Hampus kan ju inte vara stilla en endaste stund förutom när han sover. 
Han har senaste månaden eskalerat i sin iver att prova och experimentera. Han leker ofta med vatten tex. och givetvis så spills det massor. När han är sugen på något snacks till mellanmål så går han själv till skafferiet och hämtar det. Nackdelen är dock att han ofta river ut allt ur skafferiet på vägen, se nedan för exempel:
Johan kom ut i köket och frågade vem som hade gjort så här på golvet. Hampus tittar då på sin pappa och svarar helt allvarligt "Det var mamma". Det konstiga var dock att mamman låg och sov. Mitt barn har alltså börjat ljuga och skylla ifrån sig.
Jag brukar även kalla Hampus för mini-Ernst då han gör unika skapelser av i princip ingenting. Detta har han gjort sedan han var ca 1,5 år. 
Den senaste skapelsen är följande smörgåskonst.

Kommentera här: