UNDERBARA KOLLEGOR!

Idag gjorde jag mitt första arbetspass sedan Hjalmar dog i magen. Jag har i och för sig inte jobbat på mottagningen sedan veckan innan jul pga. Att jag varit sjukskriven. 
Jag jobbar som sjuksköterska på en Öron-, Näsa-, Halsmottagning. Jag har en tjänst där jag roterar och jobbar i 5 veckor på mottagning för att sedan jobba 5 veckor på vårdavdelning med inriktning på öron, näsa hals, övre bukkirurgi och kärlkirurgi. 
Jag har jobbat så här sedan augusti 2018 och trivs väldigt bra med det. Variationen passar mig perfekt! Jag hinner aldrig tröttna och öronspecialiteten är spännande med alla olika sjukdomar osv. Jag lär mig massor hela tiden, vilket så klart tilltalar mig och utvecklar min grundkomprtens. Dessa kunskaper är sådant som kan komma till användning inom andra områden om jag någonsin ska byta arbetsplats.

När jag åkte till jobbet så var det med blandade känslor. Lite nervöst och pirrigt men också spännande och roligt. Jag trivs bra på min arbetsplats tack vare alla fantastiska kollegor.
Det som gör dem så fantastiska är att de allihopa har fingertoppskänsla (fördel med att jobba i vården där nästan alla har det). De säger att det är kul att jag är tillbaka och att de har saknat mig. Pratar med mig precis som vanligt utan att låtsas som att inget har hänt. Någon frågade lite ytligt hur det är, och det gör mig ingenting. 

Det har skett en hel del förändringar sedan jag jobbade senast. Givetvis har utrustning förnyats, men även rutiner har ändrars, mottagningsrum, arbetssätt och annat. Nu första dagen lades fokus på att jag skulle uppdatera mig på det som ändrats, sätta mig in i rutiner kring Corona osv. 

När jag gick ifrån jobbet så kändes det skönt och jag var nöjd över hur första dagen gick. 
Jag har smygstartat med 25% och kommer jobba så i 2 veckor framöver. Sedan kan jag förhoppningsvis öka till att jobba 50%, för det känns nästintill meningslöst att jobba 25% av mina vanliga 75%. Det är planerat att jag ska jobba måndag till torsdag 08:00-09:45. 

Jag var väldigt trött när jag kom hem efter alla intryck och ny information. Däremot tror jag det kommer landa allt eftersom. Jag måste bara försöka hålla emot min iver och vilja att "göra mer". Jag har en förmåga att köra på trots att det är jobbigt och tar energi från kroppen. Jag känner av det alldeles för sent tyvärr och blir då väldigt trött och på dåligt humör/grinig. Jag kommer därför att planera in vila varje dag efter jag kommer hem. Det kan säkert hjälpa mig att komma tillbaka snabbare och göra att jag håller ihop min hjärna och funktioner på jobbet. Däremot återstår det att se. Endast tiden kan utvisa hur det blir. 

Jag var dock glad när jag åkte hem och kände mig lycklig över arbetsplatsen jag jobbar på trots rådande Corona osv.Kommentera här: