MUSIKENS HELANDE KRAFT

Musik har alltid tilltalat mig och varit ett sött att förstärka eller förminska mina känslor. Beroende på vilken musik jag sätter på kan jag varva ner om jag är orolig, jag kan bli energisk inför städning, pepp inför festen eller känna mig mindre ledsen. 

I samband med Hjalmars bortgång lyssnade jag ingenting på musik eftersom hela världen rasade. Jag tänkte att jag inte skulle gilla att höra låttexter som handlade om evig kärlek och lycka. 

När det drog ihop sig inför begravning och jag började fundera på vad för musik som skulle spelas under ceremonin. Inför det var jag tvungen att lyssna på en del sorglig musik och var därför tvungen att stålsätta mig inför ert jobbiga jag skulle få höra. 
Jag bad om tips på låtar från facebookgruppen "Spädbarnsfondens slutna webforum för föräldrar som minst ett litet barn" och fick massor med tips på låtar. Låtar av samlade jag i en spellista som jag självklart döpte till Hjalmar.
Under tidens gång har jag fyllt på med låtar som jag väljer att lyssna på rätt ofta. Det är en del nya låtar och en del äldre. 
Det som får mig att uppskatta en låt och som tilltalar mig är låttexter. Det måste vara en fin text som berör mig på något sätt. Oftast är det texter som liknar känslor eller situationer som jag upplevt.

Jag tänkte ge lite exempel nedan på några av mina favoriter just nu. Jag kommer även förklara hur jag tolkar texten och varför den tilltalar mig. Vissa utdrag ur låtarna skriver jag också ner här:

1. Gone too soon med Daughtry
Denna text tilltalar mig eftersom den ursprungligen skrevs om någon som förlorat ett barn innan dess födelse. Den beskriver otroligt tydligt hur en förälder tänker och känner i samband med förlusten. Jag kan känna igen mig massor i tankarna som förmedlas i texten. Den starkaste raden i texten tycker jag är " Who would you be? What would you look like, when you looked att me for the very first time?"
Texten beskriver vidare att det inte går en enda dag utan att tänka på barnet, att man ständigt ställer sig frågan varför. Allt detta i en rockig låt där melodin är fartfylld.2. Hurts 2B human med P!nk och Khalid
Pink har alltid gjort bra låtar som är härliga att sjunga med i. Den här låten är ny för mig och kom ut 2019. Textraden nedan beskriver så tydligt mina tankar om graviditeten, hur det hela tiden stötte på problem men hur vi ändå kämpade oss vidare genom att stötta varandra.
"like we're buckled and preparing before the crash. Like we're walking down a road of broken glass. Now if we defeat all odds and it was us against the world. You can count on me, you know I'd have your back"
Refrängen är också tilltalande eftersom allt gör ont, men det är en del av att vara människa.


3. Still med Gerrit Hofsink
Den här låten handlar också om att förlora sitt barn i magen. Texten i refrängen är så träffsäker och vacker att jag fäller en tår varje gång jag hör den!
"Lost you before I found you, Gone before you came, but i love you just the same. Missed you before I met you, on Earth we never can, but in heaven we'll meet again."

Det finns massor med mer vacker musik men nu hinner jag inte beskriva mer då jag ska åka till jobbet! 
Ha en fin eftermiddag! 
Kommentera här: