FRAMTIDSPLANER OCH NY "GRAVIDITET"

Som ni vet så har jag och Johan startat processen för att bli kontaktfamilj.
Johan är den som haft kontakt med familjeenheten. De ringde angående att vi var intresserade av att bli kontaktfamilj. Det som framgick av samtalet var att det var uppskattat att vi ville det. Utredningen innan man blir godkänd som stödförälder/familjehem är att familjeenheten vill träffas först på deras enhet, sedan vill de göra hembesök hos oss, lära känna oss lite bättre. De kommer vilja kontakta våra respektive chefer, för att tex fråga hur bra vi är på att ta ansvar, passar tider eller liknande. De kommer även vilja prata med förskolepersonal och någon mer.

Familjeenheten rekommenderade att vi skulle avvakta att ansöka redan nu, då utredning går ganska fort. För att bli kontaktfamilj behöver barnet vi ska ta hand om ha ett eget rum. Vi kom därför överens om att ansöka och boka in informationsmöte och utredning så fort vi flyttat till vårt nya boende i slutet av september. 

Vi har äntligen fått sålt vår lägenhet och gick dessutom med drygt 400 000 kr i vinst. Det känns fantastiskt och jag väldigt nöjd då vi därmed fått ihop tillräckligt för handpenningen på vårt nya radhus. 
Vi har köpt ett mindre radhus med 4 rum och kök, helt nyproducerat i ett nytt bostadsområde. Lite lantligt men samtidigt centralt. Till vänster har vi bottenvåningen och till höger är en planritning av övervåningen. 
Det är öppen planlösning på nedervåningen och där kommer vi att ha ett vardagsrum, då allrummet på övervåningen kommer göras om till barnrum.
Vacker entré! Vi har gjort ett tillval i hallen och kommer ha en skjutdörrsgarderob i hallen där vi kommer hänga upp jackor osv. Kan förvara kläder som inte alltid behöver hänga framme osv. Jag älskar det låga fönstret och detaljerna i ytterdörren!
Badrum/Tvättstuga på bottenplan! Sådan lyx med en stor tvättmaskin, torktumlare och arbetsyta där vi fått välja bänkskiva själva. Vi har även fått välja golv helt själva.
Istället för att lämna ytan under trappen öppen så har man valt att bygga om det till ett mindre förråd/förvaringsyta.
Stort öppet kök med mycket förvaring! Hel kyl och frys, inbyggd micro och ugn, diskmaskin och spishäll. Det finns även en köksbänk/köksö som kan användas som tex bardisk.
Kök och matplats, stort och öppet. Vi kommer ha vårt stora vita matsalsbord och 6 stolar i denna matplats.
Vi kommer inte sätta in barnstolar utan kommer troligtvis fästa tv:n på en arm intill baren. Enligt bilden finns ett fönster vid matplatsen men vi kommer inte ha fönster där då den väggen går till grannen.
Här är vardagsrummet med utgång till altanen. Vi kommer dock ha ett fönster ovanför soffan som på bilden nedan.
Vi har köpt en gaveltomt vilket känns mycket skönt. Vi har dock funderat lite på hur man ska möblera med tv och soffa på bästa sätt. Vi kommer säkert behöva bo in oss ett tag innan vi bestämmer oss hur vi ska göra.
Nu går vi upp på övervåningen och här är hallen med ryggen om läshörnan. Jag kan tänka mig att vilja ha en byrå i hallen likt som på bilden. 
När vi flyttar in kommer det vara "öppet" in till det som enligt planlösningen benämns som allrum. Det gick att välja till att de sätter in en liten bit vägg med dörr. Det skulle dessvärre kosta 13 000kr, vilket är något vi valde att inte göra. Vi ska därför göra det själva (med lite hjälp så klart).
En yta ämnat för kontor/läsning och där kommer Johan ha sin dator och spelhörna. Ljust och luftigt till skillnad från som han har det nu i den mörka andra hallen som inte används.
Här är det ena rummet som troligtvis blir Hampus rum alternativt vårt kommande barns rum. Vi kommer i så fall ha en 90-säng, matta, lite leksaker, matta, kanske en byrå osv.
I badrummet där uppe har vi valt att sätta in ett badkar istället för en dusch. Dels för att det är trevligt att kunna välja dusch eller bad och det gör det lättare eftersom vi har små barn. Vi har valt "kakel" och golv själva och har även lagt till ett underskåp och spegelskåp vid handfatet.
I det stora sovrummet kommer vi inte ha fönster på väggen vid huvudgaveln. En garderob finns i hörnet till vänster.
Detta är då det andra barnrummet. Det är så stort ut på denna bilden men är inte så enormt. Det kommer även finnas möjlighet att gå ut på balkongen där jag har planer på att odla! 
Så här ser rummet ut utan möbler.

På övervåningen kommer det även finnas en klädkammare där vi kommer förvara våra kläder och troligtvis använda som förråd. Jag funderar på att sätta upp hyllplan på ena väggen och en längre klädstång på andra sidan. På så sätt kommer alla kläder få plats utan problem. Man kanske kan förvara vinterkläder där under sommaren osv.
En stor altan kommer vi ha också. Jag älskar att vi har möjlighet att gå ut och äta/grilla, dricka en kopp kaffe i solen medan Hampus och sitt blivande "syskon" leker på gräsmattan osv. 
Det kommer dessutom finnas ett förråd i anslutning till altanen mot grannen till. Förrådet kommer vara 5kvm så vi kommer kunna ha det som förvaring av det onödiga.

För att återgå till drömmen om syskon och att bli kontaktfamilj så längtar vi massor efter att få flytta. Det vi vet i nuläget är att vi kommer få flytta in vecka 39, dvs slutet av september.
Väntan tills dess känns oändlig även om jag vet att tiden kommer flyga framåt! Jag har bestämt mig för att tiden fram till utredningen och tills vi får träffa vårt syskon som kommer förgylla vår tillvaro och utöka vår familj ska ses som en graviditet. Jag kommer få ett barn i slutändan men jag slipper alla krämpor, besök på sjukhuset, svängiga blodsocker osv.
Vi slipper de första krävande 2 åren som Johan inte alls gillar. Förhoppningsvis slipper vi massor med vakna nätter osv.

Jag har tänkt mycket inför hur jag kan förbereda mig inför uppgiften som "två(tre)barnsmamma". Jag tänker att det troligtvis blir lite bökigt/krävande när vi ska förflytta oss. Vi kommer behöva en till bilstol, kanske en syskonvagn?
Jag kom på att det kanske är smidigare att enbart ha det ena barnet springande. Eftersom Hampus är van att åka sele på ryggen så kanske det kan vara ett alternativ till att underlätta vardagen med 2 st toddlers. Jag sökte därför mer och mer på nätet och har nu klickar hem en väldigt vacker onbuhimo (bärsele utan midjebälte) från Lenny Lamb. Det var nästan 50% rabatt så jag slog till.

Kolla vilka vackra färger!!! Jag köpte selen i storlek toddler så den passar från ca 2 år och upp till 20 kg.
Följande bilder bifogar jag bara för att visa det fina mönstret
Kommentera här: