MINNESCEREMONI

Imorgon är det dags för Hjalmar att komma till ro på kyrkogården. Askan kommer att spridas i blåbärsriset nedanför bergknalle i en otroligt fin skogsdunge 
Det kommer att monteras upp ett löv i rostfritt stål där det står hans namn Hjalmar Hermansson och födelse/dödsdatum 2020-03-11. Det är en stjärna och ett kors framför datumet. På baksidan av lövet står det "Älskad från första stund". Textraden kommer från artisten Peter LeMarc och är en vacker låt. 

Det lilla lövet är ca 15x5 cm och kommer monteras upp i askgravlundens träd i rostfritt stål. När lövet är på plats och vaktmästaren från kyrkogårdsförvaltningen har spritt askan så kommer våra vänner och familjemedlemmar att hålla i varsin ballong fylld med helium. Vi kommer ha små lappar av hjärtan där man kan skriva små meddelanden att fästa i ballongsnöret om man vill. Efter att kort tagits så kommer alla ballonger att släppas upp i himlen samtidigt 💛🎈 
Alla de färgglada stora ballongerna släpps till Hjalmar som tittar ner där uppifrån sitt lilla moln. 
G

När ballongerna svävar iväg antar jag att det blir en del tårar och det kommer säkert bli lite av en naturlig tystnad. Att släppa upp saker i luften är något magiskt med. Det hjälper en att släppa taget om det som var varit, blir som en markör och avstamp för att komma vidare.
Efter ballongerna släppts så får barnen som närvarar blåsa såpbubblor och leka omkring om de vill medan vi andra pratar en stund. Den som vill får sätta blommor, tända ett ljus osv.
Jag kan knappt föreställa mig att den här dagen är här. Känns så overkligt. Jag längtar till imorgon av någon konstig anledning. Ser fram emot att träffa våra vänner och släktingar för att dela den faktiskt väldigt fina och mysiga ceremonin. 

Att ceremonin dessutom blir på den dag när han skulle ha blivit 3 månader är både passande men även jobbigt. När Hampus var 3 månader på dagen exakt så hade vi namngivningskalas för honom. Nu när Hjalmar skulle blivit 3 månader så "firar" vi med ballonger och att sprida hans aska i blåbärsriset på en kyrkogård. Snacka om kontraster. 
Vi har dock valt den finaste av platser för honom att vila på. Det finns möjlighet att gå dit och prata, lämna en blomma eller klappa på hans löv 💛 det känns fint!

Kommentera här: