HAMPUS 3ÅR


Hipp hipp hurra för min Hampus som i tisdags fyllde hela 3 år! 

Han vaknade vid 05:00 så vi fick be honom gå och lägga sig igen så att vi kunde komma in och sjunga för honom. 
Han fick så klart paket på sängen och det ena paketet fullt med olika verktyg i plast, däribland en elektrisk borrmaskin. Han blev överlycklig för dessa verktyg! Han fick även ett hopprep, snacks och i fredags fick han en egen surfplatta i för tidig present.
Här är det fullt ös med borrmaskin och såg i högsta hugg. Så klart måste skyddsglasögon på då!

Hampus fick även tårta på sängen och jag hade svårt att bestämma vad för dekoration tårtan skulle ha. Fick dock inspiration av en kollega på jobbet. Jag bestämde mig till slut för att försöka få till en brandbilstårta. Det var dock lättare sagt än gjort. Hampus blev nöjd trots att jag tyckte den såg bedrövlig ut och det var huvudsaken 👍
Vi bakade och pyntade färgglada muffins i måndags samtidigt som jag förberedde tårtan. Han tyckte så klart att strössel var det roligaste och ville hälla strössel redan innan smeten var blandad och klar.
Jag utgick från tårtan ovan som inspiration. Jag hittade bilden på nätet när jag sökte brandbilstårta. Min tårta blev inte alls lika fin eller bra men jag försökte i alla fall!
Jag bakade sockerkaka i en brödform som jag sedan delade precis som en vanlig tårta. Som fyllning blandade jag vispad grädde med nutella. Jag köpte sockerpasta/sockerfondant som jag färgade röd med gelfärg. Den kallades ut och lades på bilen. Det var dock för liten mängd pasta jag köpt så ett paket var lite snålt. Jag dekorerade med salta pinnar som fungerade som stege. Lakritsrullar som hjul, brandslang och rullport. Så klart behövdes ju även blå sirener.
Han såg en brandbil och utbrast "Åh brandbil!" När han fick se tårtan. Det tolkar jag som ett gott betyg.
Efter en dag på förskolan kom vi hem och åt tårta igen. Hampus farmor och farfar kom med paket som innehöll en bok om sopbilen och en xylofon. 
Sedan var han helt slut och däckade lugnt i sängen.
Igår hade vi ytterligare firande hemma hos min mamma och pappa där min farmor, farfar och hans sambo kommer. Vi satt ute i deras uterum och drack kaffe medans vi mumsade på en god hallon tårta.


Kommentera här: