SEMESTERFRUSTRATION

Som m0nga andra redan har skrivit, tänkt eller påtalat så är inte denna sommar lik någon annan. Allt detta med tanke på covid-19 som härjar i världen.

Jag är nu inne på min andra vecka som föräldraledig och tro det eller ej, men jag längtar faktiskt tillbaka till jobbet. Jag saknar mina kollegor, jag saknar stimulansen och välbefinnandet som jobbet ger mig. Jag har aldrig tidigare upplevt sådan jobb-glädje som jag känner nu.
Dagarna på min ledighet spenderas mest till att boka in vad vi ska göra nästa dag och dagen därpå. Att utgå hemifrån och åka till olika utflyktsmål lät mysigt innan ledigheten tog vid. Nu känns det mest jobbigt och krävande. 
Hampus är inne i en krävande självständighetsutveckling (tidigare kallad trots), där han ständigt testar gränser, vill själv och här mycket nära sina känslor. 

Dessa stormande känslor tror jag att jag försökt beskriva tidigare. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att ett barn kunde ha så lätt till sina känslor och så svårt att hantera dem. 
Jag försöker verkligen mitt bästa med att ha tålamod. Jag försöker tänka på att han aldrig gör något "för att jävlas" med mig. Han gör alltid sitt bästa. Givetvis är jag mänsklig och lyckas endast hälften av gångerna hantera min egen ilska och frustration över ett beteende/händelse.
Oftast har vi som mest besvär med påklädning. Senaste veckorna har jag vaknat med en klump i magen inför att han måste klä på sig. Antingen så går det hur bra som helst, vi behöver inte alls tjata, hålla fast, skrika, förhandla, hota eller bli arga. Men merparten av gångerna så blir det så. Situationen är så otroligt frustrerande ska ni veta. Att dag efter dag ha samma konflikt! Att ständigt behöva tjata om att klä på sig. 

Jag har försökt alla möjliga alternativ för att hitta ett sätt som fungerar, men ingen har funkat tillräckligt bra hittills.
Jag har försökt låta honom vara delaktig i vilka kläder han ska ha på sig istället för att bestämma OM han ska ha kläder. Jag har försökt att skoja till det, göra påklädningen till en tävling eller lek. Jag låtsas ibland vara Alfons Åbergs pappa som läser tidningen i köket och väntar på att Alfons ska klä på sig (ur boken raska på Alfons Åberg). Ibland försöker jag få honom att hoppa i sina kläder, jag har försökt kittla honom till att ta på sig kläder. Busat och skojat men det funkar endast en gång sedan är det omöjligt att göra samma dagen efter.
Jag har gjort ett bildstöld med olika bilder på klädesplagg. Visat dem och låtit honom plocka fram själv. Han struntar i det fullständigt! 
Jag har försökt att minimera antalet påklädningar på en dag och att han har kläder på endast när han måste. Ofta vill han klä av sig när han kommer hem och då åker allt av utom möjligtvis kalsonger och ev. en t-shirt. Men oftast springer han runt fullt näck. Han är dock så liten att det inte gör något.

En annan sak som är utmanande är att ett barn som är hemma på sommarlov har hur mycket tid som helst på att riva hela lägenheten på endast 2 timmar. Vi försöker att städa och hålla ordning men lyckas banne mig inte! Det är ständigt leksaker i såväl vardagsrummet och hans rum! Disken fylls alltid på i ständig ström eftersom såväl lunch som middag intas hemma och inte på jobbet/förskola.
Mitt i allt detta har jag en ambition om att bära ner alla saker från vinden och göra ordentliga rensningar inför flytten i slutet på september! Ni är det snart bara 2 månader kvar. Vi längtar massor och jag vill därför att det blir fint och minimalt med prylar när vi flyttar. Idag var vi ner 8 lådor att rensa och sortera så nu har vi äntligen börjat! 

Detta är lite bilder från det vi haft för oss senaste dagarna på vår hemester:
Vattenlek tillsammans med kompisarna Cederqvist (mamma Annica, pappa Andreas och sönerna Leo och Oliver)
Där lektes det i trädgården, plockades hallon och jordgubbar i deras land, ritades med gatukritor, bar stenar och grävde i landen. På bilden ovan bär Hampus och Leo stenar och lägger i skottkärran. Leos lillebror Oliver grävde mest med fingrarna i jorden och åt stenarna. På kvällen grillades det korv och vi åt ännu mer jordgubbar.
En dag när vädret var lite ostadigt så tog jag och Hampus en promenad till spiken där vi träffade hans bästa kompis (hampus egna ord) Maximilian och hans mamma på lekplatsen. Några timmars bus och spring hann vi med innan det började ösregna.

Jag spenderade en förmiddag hos frisören i förra veckan! Tveksamt om resultatet skulle bli bra tänkte jag här men bilden fångade verkligen min personlighet på pricken.
Resultatet blev dock väldigt bra och jag är så nöjd! Det är inte dumt att permanenta alltså!  Väldigt skönt att ha en frisyr som kräver minimalt med hårtvätt och skötsel generellt kände jag. Det enda som krävs är att jag drar fingrarna genom håret ibland. 

Jag har dessutom köpt en hel del nya prylar/kläder såhär sommaren till ära


Fyllt på min basgarderob med underkläder, t-shirts och leggings.
En ny filt i fluffigt mjukt tyg är mitt bästa köp på länge! Även skaffat vuxenpoäng och köpt ett verktyg för fönsterputs. Införskaffat 2 fina vaser, hårassecoarer, sugrör i rostfritt stål, väderstation, parfym, vattenflaska och hörlurar.
Hampus behövde fler plagg i sin än så länge lilla garderob i storlek 98/104. Fleecetröja i superfluffig microfleece och två luvtröjor med dragkedja, perfekta inför hösten då han inte har en enda.
Kan man få för många kalsonger? Nej jag tror banne mig inte det! Han fick 4 st så kan några alltid ligga på förskolan, några hos mormor, några i husvagnen och resten hemma.
Då det var rea så var T-shirt väldigt billiga. Han har mest långärmade tröjor i den storleken så dessa behövdes verkligen! Tröjan med brandmän Små köpte jag mest då han älskar Sån och jag visste att han skulle vilja ha den på sig direkt han såg den.
Bilden var väldigt dålig såg jag nu... det är ett regnställ med mörkblå galonbyxor och en gulrandrig galonkacka, ett par svarta shorts och ett par joggingbyxor. Längst upp ligger en tuff svart bomberjacka. Den blir perfekt till hösten! 
Då Hampus nu har hunnit bli hela 3 år så har han inte så många leksaker som han kan leka med. De flesta vi har hemma är bebisleksaker. Hampus klagar inte men nu fick han lite nytt att greja med. Han älskade tågbana, fiskespöt och Bamse-tältet.
Tältet blev en stor favorit med en gång! 

Idag har det varit regn till och från hela dagen och jag hade bestämt sedan igår att jag skulle gå ut och plocka blåbär oavsett väder. 
Jag passade på när det var uppehåll i 5 minuter ch packade ner allt vi skulle behöva för en tur i skogen. Tyvärr var det lite väl avolockat så någon hade varit där före oss. Vi fick dock tillräckligt många för att kunna äta blåbär och mjölk till kvällsmat! givetvis så drack jag varm choklad till!
Givetvis tog vi med oss våra vänner mamma Maja och dottern Linn till skogen. Med oss följde även Hampus morbror Anton och hans sambo Caroline och hennes (deras) dotter Alicia.
Det var så gulligt när Hampus ville hålla Linn i handen! Jag höll på att dö sötdöden!
Givetvis fanns det vattenpölar att hoppa i, kollar att gegga med och stenar att kasta i polarna.


Givetvis lekte vi ",köpa glas" innan hemfärd igen. Det var en underbar tur i skogen trots regnet. Det blåste inte så mycket där inne bland träden. Regndropparna höll sig också på avstånd.

Imorgon väntas ännu mer regn och jag ska fila med en kompis vid lunchtid. Därefter så ska vi åka till Uddevalla för att kika in en häftig lekplats med Hampus farmor, farfar, faster Malin och hennes familj. Därefter ska vi åka till Ljungskile för äta lax i laxbutiken. Mums tycker jag!

Kommentera här: