VABRUARI PÅ INGÅNG!

Många som är gravida eller har varn har med största sannolikhet hört talas om den omtalade månaden "Vabruari". Oftast infallande januari till mars och består av i princip sjukdom efter sjukdom efter sjukdom. 
Hamous var lite kinkig i helgen men vi märkte inte så mycket mer än det. Han vaknade med feber på natten till måndag och till slut kräktes han, vilket han brukar göra när han får hög feber. Byte av sängkläder, administrering av Ipren och att försöka natta om en kille som inte mådde helt bra var inte det lättaste. Han kräktes inte mer den natten och jag tänkte att det med största sannolikhet berodde på febern. Han var lite varm dagen därpå också, fick ipren/alvedon och orkade ändå leka en hel del. Han åt både frukost och lunch utan att kräkas. Givetvis var jag lite nervös och rädd för att det skulle vara magsjuka med tanke på att det inte brukar gå så bra när jag har diabetes men samtidigt nu också är gravid! 

Vi har haft magsjukan en gång varje år sedan hampus var 6 månader och den är lömsk! Kommer på plötslig, oväntad visit utan minsta förvarning. Jag och Johan mår sämst när vi blir dåliga och Hampus har tack och lov klarat sig lindrigt med 2-3 kräkningar som mest. Samtidigt ligger en annan utslagen i 2 dygn! 

På eftermiddagen kom min pappa och vi fick slängt massor av saker på tippen som vi lastade på hans släpkärra. Efter det så kräktes Johan en gång och nu förstod vi att det säkert var magsjukan som kommit till vårt hus. 
Tyvärr var hampus ganska pigg och uttråkad efter att ha lekt hemma hela dagen så jag satte honom i bilen och åkte planlöst runt en sväng och bestämde mig för att supersnabbt springa in på maxi och köpa mjölk medan hampus satt i sjalen och inte kunde röra något/någon
När vi väl kom ut i bilen igen så hann jag inte mer än att sätta honom ner i bilstolen så kom nästa kräkning. Han verkade inte ha feber just vid det tillfället så jag kastade mig hem igen.
Vi höll oss hemma från förskolan så klart. Jag har dessa dagar även haft sammandragningar som tagit fart och börjat göra rätt ont så jag fick till mig av barnmorskan att ta det lugnt, vila, ta en långsam promenad och undvika stress i största möjliga mån. 
Hah! Om hon bara visste hur oroligt det var hemma med kräkningar, feber, rensning/städning inför fotografering av lägenhet m.m. då hade hon nog sagt att det inte är någon idé att försöka vila.
Johan kräktes dock bara vid 1 tillfälle och jag kräktes en gång också. Dock är det oklart om det är pga diabetesen, graviditeten eller magsjuka. Skönt var dock att det endast var npgra få kräkningar.

Ungefär så här känmer jag mig i nuläget! 
Jag är för stor och osmidig numera för att hinna ta mig till toaletten för att spy. Att jag dessutom inte kan sitta/stå bekvämt böjd är också en del i besvären. 
Jag har idag legat rätt ostabilt i blodsockret och faktiskt varit låg en hel del. Varit nere på 2,2 i blodsocker och då triggas mitt illamående. Flera gånger har jag varit låg så jag vet inte om doserna är för höga eller vart problemet ligger. 
Nackdelen är att jag är så himla trött på att sköta diabetesen och denna ständiga kontroll så nu har jag blivit rekommenderad och är sjukskriven på 50% för att orka med sista biten i graviditeten. 
Jag hoppas dock att det är bättre imorgon och att jag slipper ligga så pressat som idag. Jag får helt enkelt vara lite mer försiktig med mina doser till måltid så det ofta är dem som ställer till det. Förutom de små svängningarna är jag i det stora hela rätt nöjd över dagens kurva. 
Som tur är så har jag varit hos min mamma och pappa hela dagen och hälsat på, så jag har haft stor hjälp av dem att "passa" Hampus. Han älskar att leka hemma hos mormor och morfar! 

Kommentera här: