"TA DET LUGNT" Á EMMA-STYLE

Godkväll! 
Nu är det en trött tjej som skriver! 
Den här dagen har varit fullspäckad från morgon till kväll! Hampus vaknade under natten som vanligt, första gången hittade han inte nappen så Johan gick in och gav honom den. Jag somnade om och det kändes som att Johan var tillbaka efter "bara" en halvtimme eller en timme. 
Vi somnade om igen fram till 05, då vaknade Hampus igen och ropade efter mamma. Jag gick in och då började han prata med mig. Han säger inte mycket på en gång och svänger mycket i ämnen medan jag inte svarar eller bara säger "mmmm". Flera gånger sa jag till honom att "....men nu är det natten och nu ska vi sova". 
Efter 2 timmar i samma lilla 90-säng tappade jag tålamodet och så ifrån på skarpen att "nu får du faktiskt bara tyst och sova!!!" Det hjälpte ju föga så klart och Johan fick komma och lösa av mig.
Jag sov ända till 09:30 och då löste vi av varandra på nytt. Hampus och Johan var uppe och de hade ätit frukost och låg bredvid varann i soffan och myste framför Tv:n. 
Det är den bästa synen jag vet när jag ser att de ligger så tillsammans! Visst är det framför en skärm som jag inte vill att Hampus sitter för länge framför men ändå! 

Jag började städa i köket medan Hampus tittade på tv i soffan. Jag älskar att jag numera kan städas, greja, laga mat och fixa utan att jag ständigt måste komma och hjälpa honom med något, leka tillsammans med eller underhålla konstant. 
Jag planerade dagens Middag, bestämde mig för att tina bär som jag skulle göra smoothie av till kvällen och skrev handellista.
När jag försökte öppna påsen med frysta hallon så gick det inte alls som planerat och det resulterade i att det låg frysta hallon i hela köket. Till och med Hampus reagerade i vardagsrummet och frågade vad jag gjorde!

Men det är ju inte lätt att öppna påsar när man är lika stark som Bamse! 

Jag fick lite ordning i köket innan mina sammandragningar drog igång igen. Jag klädde på Hampus och förberedde honom på att hans farmor och farfar snart skulle komma och hämta honom för att gå ut och leka.
De kom strax därpå och var borta i ca 1,5 timme. Under tiden försökte vi strukturera hur vi skulle städa och rensa inför fotografering i början på nästa vecka. 
När Hampus och svärföräldrarna kom tillbaka så var Johan i full fart med dammsugaren medan jag rensat ur en byrå, stod på en pall och rensade och rengjorde ovanpå kylskåp och frys. Kryddhyllan rensades, allt togs om hand och flyttades (snarare gömdes) till en ny plats. Golv, spis, kylskåp och frys rengjorde och skurades. Soffan rensades från mängder med skräp och alla leksaker under soffan plockades fram och rengjordes. 

Efter allt städ så hade mina sammandragningar sådan kraft att jag var tvungen att sätta mig en stund och andas. Jag tog alvedon mot smärtan men den tog bara bort udden av smärtan. Jag upplevde dessvärre smärtan värre än när vi var på förlossningen. Jag tänkte att lite vila skulle göra gott. Samtidigt känner jag mig värdelös när jag ligger på soffan och jag ser andra slita och greja runt omkring mig. 
Klockan var ca 15:00 när svärisarna åkte vidare. Då var vi helt slut allihopa, utom Hampus som absolut inte verkade trött eller hängig. Vi bestämde att vi skulle hoppa över lunchvilan och lägga honom tidigt ikväll istället.
Jag kom på först när jag låg där i soffan och hade jätteont av sammandragningar att "Ja just det, jag ska ju jobba 17:30-21:30 ikväll!" Vi fick snabbt stämma av då vi var i stort behov av att handla samt äta middag innan jag skulle iväg. 
Jag funderade länge på om det verkligen skulle gå att jobba trots smärtan men jag kände att jag måste ge det ett försök och att jag i värsta fall får köra på så gott det går ändå. Det är 4 timmar så det går ändå rätt fort.
Jag tog på mig för att åka och handla medan Johan skulle städa det sista hemma. Hampus insisterade på att följa med och jag var väl inte helt sugen på det egentligen men hade svårt att säga nej till lyckan i hans ögon.
Väl i affären så är jag snabb och effektiv, det är inget sökande och gå igenom alla hyllor, utan man går in, tar det man ska ha och sedan går man vidare. Väl igenom halva affären märker jag att hampus är väldigt tyst där han sitter i kundvagnen som ser ut som en bil. 
Vi kom fram till mejidelen och en förbipasserande kommenterar "Åh det var en trött en". Jag tar min mjölk och tänker att jo men visst, det är väl inte konstigt om han är lite trött. Jag vänder mig om och det att han då har somnat i kundvagnen och sover riktigt gott! 
Han kan inte luta huvudet mer bakåt eller åt sidan så med jämna mellanrum ramlar det liksom framåt utan att han vaknar för det. Jag tänker att det inte är mycket kvar att handla och att jag ska snabba mig så vi kan åka hem.
Totalt 10 min senare så var vi klara att åka hem och laga mat. 
Väl hemma var klockan 16:08 och jag började bli stressad över att jag måste till jobbet om 50 minuter, maten ska packas upp, jag är hungrig och har otroligt ont i magen och ländryggen samt bäcken efter handling och allt städ.
Johan försökte hjälpa till att packa upp och börja laga mat, dessvärre var han bara i vägen och gjorde saker i helt fel ordning enligt min smak. Tillslut fick jag förmana honom att leka med Hampus istället i ren frustration.
Till middag hade jag tänkt torskrygg och provade ett för mig nytt recept med soltorkade tomater, bacon och örter.
Det blev faktiskt väldigt gott även om fisken inte tog åt sig så mycket smak av röran på toppen som jag hade önskat. Familjen åt med god aptit dock.
Lagom till att jag åt sista tuggan var det dags att göra sig i ordning och åka till det stora plåsterhuset. 
När jag gick in på avdelningen hade jag så ont att jag nästan gick av på mitten, men tänkte att det får gå ändå. Jag får hem och vila efter kvällen är slut. Det blir lite konstigt när jag kommer in och tar över en patientgrupp i några timmar men det gick faktiskt bra ändå. 
Tiden är alltid knapp när det gäller kvällsrutiner och sista medicinrundan. Trots god planering och förberedelse så jobbade jag ändå på och hann inte klart till 21:00 när rapporten egentligen ska starta.
När jag 21:45 gick ner till omklädningsrummet så kände jag den enorma tröttheten och värken igen. Mina fötter kändes svullna och tunga och huvudet helt slut efter en lång dag.
Under de 4 timmarna på jobbet gick jag 5900 steg och nästan 5 km. Det låter inte mycket men gör att var 4 timmar är det massor då Jag en normal arbetsdag landar på ca 10 000 och en ledig dag hamnar på 4-5 000.
När jag kom hem blev jag så sugen på grekisk yoghurt med toppning som jag köpte tidigare under eftermiddagen så jag slängde i mig en skål yoghurt med massa gottiga saker!
Färska hallon och blåbär är ju så himla gott! Men även de frysta är inte tokiga de heller! 
Utöver bären har jag strösslat på valnötter, neutrala cashewnötter och torrostade och lättsaltade pumpakärnor. Det blev en oslagbar mix som jag tyvärr gjorde i lite för stor portion jämfört med vad jag faktiskt fick i mig.
Nu är jag mätt, trött och helt slut i hela kroppen och hoppas därför få sova riktigt gott innan det är jobbdags imorgon igen, men då 10:30-14:30. 

Kommentera här: