LIVET MED SMÅ BARN

Minen på Hampus ansikte får sammanfatta den senaste veckans händelser och ohälsa som drabbat vårt hem.
Vi har varit dåliga allihopa på olika sätt under veckan som gått. Hampus har haft feber och kräkts vid 3 tillfällen. Inte säkert att det varit magsjuka men vi har så klart inte chansat. Första gången han kräktes så tror jag det var för han fick hög feber och då brukar han kräkas (Johan är likadan). Sedan fick han lös illaluktande avföring i 2 dagar men inga andra symtom. Han var hängig första dagen när han hade feber men var sedan pigg resten av veckan. 
Johan spydde vid ett tillfälle dagen efter hampus sista kräkning och vi var nästan säkra på att magsjukan kommit hit. Däremot var det enda gången han kräktes och han hade inga mer symtom. Han fick dock feber på kvällen och har haft feberfrossa vid 3-4 tillfällen i veckan. Han har dock problem med bråck på magmunnen och har besvär med kräkningar/uppstötningar med jämna mellanrum. Troligtvis var det därför han kräktes. Utöver det har han fått en kraftig inflammation i sin ena fot och kunde knappt stödja på foten halva veckan. 
Jag kräktes på natten efter Johan och 2 dagar därefter men är inte säker på om det är på grund av magsjuka. Troligtvis inte eftersom jag ena gången hade ketoner i blodet till följd av att jag inte ätit pga illamående. Sedan har jag fortsatt problem med graviditetsillamående och kräkningar av den anledningen. Jag fick dock lite feber första dagen men som snabbt gick över.
Att vara hemma hela familjen där alla är sjuka och inte mår bra är verkligen inte roligt! 
Jag och Johan försökte turas om att ta hand om Hampus som för övrugt mådde rätt bra och var lika pigg som vanligt medans vi andra var trötta som jag vet onte vad.

Hampus har sovit väldigt dåligt senaste 1-2 månaderna och vaknar varje natt och är vaken 4-5 timmar medan vi ligger bredvid i sängen.
Så fort vi reser oss upp så vaknar han och vill att vi ska sova bredvid. Han pratar ofta om mörkret och att han inte gillar mörker samt monster som ska komma och ta hans snutte t.ex.
Nu är både jag och Johan så trötta på att gå in och vara vakna på nätterna att vi inte vet vart vi ska ta vägen! 
Jag har ringt och lämnat meddelande till bvc för att rådgöra med dem om de har några tips till en liten kille som inre sover på nätterna. Vi har dock varit bortskämda med en kille som sovit hela nätter sedan han var ca 16 månader så vissa perioder är inga problem med att han vaknar. Däremot tar det all min kraft att vi ska vara vakna både nattetid och dagtid, orka jobba, orka sköta hushållet, orka vara en närvarande förälder osv. 

Vårt hem ser efter denna veckan ut som ett katastrofalt bombnedslag. 
Det ligger leksaker överallt, sängar är bäddade med orena lakan, kläder ligger utspridda överallt, tvättkorgen har exploderat av smutsiga kläder och diskbänken är full av smutsiga tallrikar och kastruller.
Trots detta så försöker vi göra det bästa av situationen och hela tiden prioritera det som är viktigast. Det viktigaste för oss är att vi får mat och sömn samt att Hampus är någorlunda glad och nöjd
Tro det eller ej men det har faktiskt gått större delen av tiden. Han har utvecklat sin förmåga och leker nu korta rollekar där han lagar mat till sin kanin, nattar och läser saga. Han kan helt gå in i sin egen fantasi och spinna vidare på ett förslag jag ger i leken.

Kommentera här: