UTRYMME FÖR KREATIVITET

I livet som småbarnsförälder är det inte lätt att hinna med eller att ens orka försöka ta tag i fritidsintressen. Dessa hamnar oftast längst ner på listan av prioriteringar. 
Den senaste tiden har varit mycket krävande för mig mentalt med tanke på kräkningar, sammandragningar, läkarbesök och att försöka göra bra ifrån sig på arbetsplatsen. Kag har gått på energisparläge ett bra tag, och det kanske inte är konstigt med mina 12kg i viktbedgång, men vad vet jag.

De senaste dagarna har jag därför försökt att hitta något att distrahera hjärnan med, som ger mig positiv energi och glädje utan att det kräver massor som insats.
Jag har därför upptagit min undanstoppade hobby att sticka/virka och sy. Först blev jag sugen på att virka igen, men kom inte på npgot jag ville göra med de få garner jag har kvar så jag gav upp det projektet. 
Kom därför att tänka på mina fina tyger som jag köpte för säkert 2 år sedan snart. Jag hade då som önskemål att sy julkläder till Hampus och andra babyplagg. Dessvärre blev det aldrig av och alla tyger har fått ligga och vänta på bättre tider. 

Jag såg för npgra veckor sedan att man otroligt enkelt kan sy sina egna underkläder och tänkte att det hade varit kul om det inte är för avancerat.
Jag tittade på massor av olika tyger på nätet för att se om jag hittade några tyger av trikå som faktiskt inte är så barnsliga men ändå färgglada! Jag hittade inget kul och tänkte att jag skulle prova på någon bit jag hade hemma. 

Sagt och gjort så tog jag ett par gamla slitna trosor som var inne på sista versen men som sitter otroligt skönt på kroppen. Dessa klippte jag isär i båda sidorna (vid höfterna) och klippte loss den så kallade "grendelen" som nästan har samma form som en binda. Jag ritade på bakplåtspapper av trosorna och klippte ut från pappret. Valde ett tyg med robotar på och klippte ut delarna, sedan var det bara att sy. Mönster hittade jag HÄR. Det var otroligt roligt men lite pilligt. Lagom avancerat för min del. Nog avancerat för att inte vara klar på 2 minuter men inte för svårt eller långdraget så jag hann tröttna.
Resultatet? Jo här kommer bilder! 

Barnsligt mönster absolut men inte pinsamt nog som hello kitty, kattungar eller liknande! 

De satt faktiskt riktigt skönt! Dessvärre blev det lite snett och sömmarna blev inte perfekta men vad gör det ingen som kommer syna dem i detalj ändå.

Efter det genomförda tros-experimentet blev jag sugen på att sy en tröja till Hampus. Sagtnoch gjort. Att rita av mönster på papper, klippa ut och sedan klippa ut alla delar till tröjan i avsett tyg tog massvis med tid för mig som inte är van att sy.
När jag väl började sy ihop delarna så gick det riktigt fort och den blev rdig samma eftermiddag! Kolla så tjusig den blev! Givetvis är det skavanker och saker som skulle kunna bli bättre men som första tröja så är jag nöjd! 
Tröja i trikå med batman mönster. Grå ficka på magen och en grå luva fodrad med batmantyg. Muddar i ärmar och midjan också så klart. När den väl var färdig såg jag dock hur stor den var (sydde i storlek 104 som är i största laget för Hampus i nuläget). Jag fick därför stoppa undan den i garderoben så passar den lite längre fram, kanske i sommar eller till hösten?
mönstret jag använde för att sy tröjan kommer från SoSewMe och heter "Oh so speedy" om någon är nyfiken och det finns att köpa HÄR.

När detta projekt var färdigt kände jag mig trygg nog att våga sy ett par leggings till mig själv i det ganska dyra och ljuvliga regnbågsrandiga tyget från Kamilla design.
Det blev inte alls som jag hade tänkt mig dock! Ränderna blev diagonala på ena benet och vertikala på andra benet. Sömmen på insidan lår vred sig runt benet när jag sydde ihop och blev väl inte det snyggaste jag sett.
Däremot är dem unika och jag är otroligt stolt att jag vågade sy i tyget! Det var även toppen att storleken var lagom och passade trots min gravida mage.
Vertikalt, horisontellt, randigt och färgglatt. Lite galna leggings/tights men det är ju precis som jag!
Så otroligt tunna och sköna! Kommer använda dem massor! 
Ränderna sveper in magen på ett snyggt sätt! 
Galet med sömmarna baktill på leggingsarna? Eller blev det faktiskt en effektfull och lite snygg detalj? Jag har svårt att välja men är nöjd och tänker inte ändra på dem! 

Nu funderar jag på vad nästa projekt ska bli. 
Jag är inne på att sy ett linne alternativt en klänning till mig själv i ett ljuvligt tyg jag beställt från Kamilla design. Är även sugen på att sy ett par mysbyxor till Hampus i samma tyg. Om det blir något över så vill jag gärna sy kalsonger alternativt trosor i tyget.


Vi får se hur mycket som går åt och vad jag är mest sugen på när tyget väl anländer i nästa vecka. Jag har i alla fall köpt mönster på muddbyxorna, trikåtyget Ka-pow och den matchande varmgula kudden för att få likadant som bilden ovan.