VARDAGSPUSSEL, VAB OCH TRIMESTER 3

Hej på er! 
Tiden flyger fram och jag hinner knappt att planera en vecka så här den redan passerat! Tur är väl det egentligen, med tanke på att jag är rätt trött på att vara gravid vid det här laget.

Mina dagar är numera lugnare då jag är sjukskriven på heltid fram till förlossningen. Detta pga mina sammandragningar och för att få ett optimalt blodsocker den sista tiden innan förlossningen.
Att jag är hemma på heltid funkar faktiskt över förväntan, lite tråkigt är det så klart mellan varven och jag saknar stimulansen som jobbet ger och alla kollegor.
Den senaste tiden börjar tröttheten göra sig påmind! Jag orkar inte alls vara lika aktiv längre, en aktivitet på en dag tar upp all min energi! Det börjar bli tungt fysiskt trots att magen är av det mindre slaget enligt min omgivning. Grejen är ju dock den att barnet är lika stort inuti livmodern oavsett storlek på magen. Jag inbillar mig att magen snart kommer explodera om den inte växer snart. 
Så här ser magen ut nu och då är jag i vecka 32 (31+4). 
Jag har fått en hel del sammandragningar det sista och igår fick jag en riktigt ordentlig som gjorde att jag var tvungen att stanna mitt i promenaden och böja mig lätt framåt tills den gått över. 
Sedan dess kommer och går dem med jämna mellanrum. Min läkare har ordinerat vila och försöka minska stress för detta, vilket i princip är omöjligt med tanke på att Hampus är hemma med mig halva veckorna, det ska planeras lunch, middagar, lagas, städas, stimuleras/lekas, vila och ja pusslet är lite svårt att få ihop just nu.
Vi har senaste veckan varit förkylda och Hamous har fått vara hemma från förskolan mer än önskat vilket har tagit än mer av min energi. 
Att ha en febrig liten kille som hostar och är allmänt kinkig och snorig är inte lätt att ha och göra med. De flesta barn brukar bli hängiga och mysiga när de är sjuka. Det blir dessvärre inte mitt barn. Han har ofta samma mängd energi men kroppen orkar inte med att fokusera för att leka/springa och göra av med energin. Allt blir frustrerande för både honom och mig. Han fokuserar på saker han vet att han inte får göra, som tex rita på golvet/väggen, hälla glitterpulver på hela sitt rum m.m.
Vi bestämde oss långt innan hampus blev förkyld för att i han skulle sluta med nappen på dagtid och endast ha den när han sover på natten och vilan på dagen. Detta började vi med i lördags medan vi alla 3 var sjuka här hemma. 
Inte den smartaste timingen men det funkade faktiskt förvånansvärt bra hela lördagen och halva söndagen. På söndag eftermiddag var han förkrossad och insåg säkert konsekvensen av vår överenskommelse.
Vi motiverade honom att sluta 3 dagar innan det var dags, förbereder honom på vad som komma skulle och pratade om det korta stunder vid tex frukost och middag.
Vi motiverade honom genom att säga att "på lördag ska Hampus sluta med nappen (vi gav inget utrymme för protest eller nej) och när man har blivit så stor och kan sluta med nappen så ska vi köpa godis och en leksak".

Det funkade otroligt bra hela lördagen, han saknade inte nappen mer än när han ramlade och slog sig eller liknande. Sagt och gjort så åkte vi till affären och hampus fick välja leksak.
Behöver jag nämna hur lycklig han blev?!
Vi har därför startat ett rockband där Hampus spelar trummor, jag spelar flöjt och pappa Johan spelar maracas. Oftast ska vi sjunga heja bamse sången men Pippi Långstrump eller lilla snigel går också hem.
Idag är första dagen på förskolan sedan snart 1 vecka och jag hoppas att han orkar med det idag så jag kan röja och städa här hemma, för det behövs verkligen! 

Kommentera här: