GRAVIDITETSVECKA 34

Jaha hörrni! Då har jag snart kommit halvvägs in i vecka 34! I hela 33 veckor och 2 dagar har jag varit gravid och nu börjar det bli tungt på riktigt.

Jag och Johan har haft barnvakt hela helgen för att ladda batterierna inför kommande förlossning och tvåbarnschock! 
På fredagen lämnade jag hampus med full packning på förskolan. Lyssnade på ljudbok och väntade på att få ett mail om att min beställning av tygen hade kommit. Tyvärr kom det inget paket så jag fick sy klart min klänning istället som jag ivrigt påbörjat dagen innan.

Jag hörde med min bästa kompis om hon hade lust att komma bort på chips och alkoholfritt bubbel på kvällen eftersom Johan skulle ut med sina kollegor på After Work.
Hon ville gärna komma och innan jag hon kom så hann jag dessutom färga mitt hår som jag varit i stort behov av i flera månader! Verkligen inget magiskt resultat men 100 gånger bättre än urblekt lila toppar med urblekt blå tidigare utväxt plus min numera mörkt blonda nya utväxt. 
En mörkt brun nyans blev det och jag fick ganska jämnt resultat. 
Har jag nämnt att jag och min fina vän är gravida båda två? Att det endast skiljer 6 veckor mellan våra graviditeter och att hon är beräknad om 6 (!!!!) Dagar?!
Vi kommer ha så himla kul med våra barn som kommer vara jämngamla och umgås massor! Jag ser så mycket fram emot det så ni anar inte! 
Vid 22:30 åkte hon dock hem då vi båda satt och halvsov i soffan. Jag gick och lade mig i väntan på att Johan skulle komma hem. 
Han kom rullande vid 23-tiden och var väldigt berusad. Längesedan jag såg honom så full och vi skojade och pratade en lång stund innan jag somnade av utmattning. 
En skön natt utan massor av uppvaknanden, mer än de vanliga 2 kisspauserna.
Det blev en REJÄL sovmorgon till 09:45 och när jag gick upp närmare 10:30 höll jag på att börja må illa på grund av den långa nattfastan!
Till frukost köpte Johan färska frallor och vi åt räkmackor framför tv:n (vilket vi inte gjort sedan innan vi gick barn).
Jag lyssnade på ljudbok då jag hade en del sammandragningar och var öm i kroppen.
Till middag gjorde vi hemmagjord pizza på Sarek tunnbröd botten och drack bubbel innan det var dags för helgens största höjdpunkt: KONSERT med Ken ring
Jag och Johan fick biljetterna i julklapp 2018 och jag har tålmodigt väntat på den här dagen! 
Så klart gjorde jag mig snygg inför konserten och här ser ni även den nya hårfärgen. 
När vi skulle gå hemifrån drog mina sammandragningar igång ordentligt av troligtvis alla förväntningar och all stämning.
När vi kom fram till teatern där spelningen skulle bara stod självaste Ken utanför och fotade, signerade och snackade med fans osv.
Vi gick in och insåg att vi fått bland de bästa av platser man kan ha! 
Magisk akustisk konsert med en rappare, Linnea som bakgrund/backup sångare, en pianist och egen cellist. 
Helt magiskt att höra när musiken drog igång och Ken och Linnea entrade scenen.
Alla låtarna gick rakt i in i hjärtat och var noga utvalda, liksom mellansnacket. 

Vid andra eller tredje låten drog mina sammandragningar igång och jag fick verkligen anstränga mig och fokusera på andningen för att kunna slappna av. Hela konserten och fram tills jag somnade så kom och gick sammandragningarna med krafttag. Tur att jag kan konsten att andas och slappna av.

Så här är vi nu, jag har kraftiga sammandragningar men vill inte åka in till förlossningen med tanke på att jag är rädd att de kommer stoppa värkarna och låta barnet vara kvar tills jag går över tiden.
Första graviditeten fick jag dropp som skulle stoppa värkarna trots att det endast var 2 dagar kvar till gränsen när de inte stoppar värkarna  (33+6).

Jag tänker så här, Det blev aldrig att hampus föddes för tidigt utan jag blev igångsatt så jag tror inte det kommer igång för tidigt denna gången heller, även om jag inte kan vara säker.
Vi får heöt enkelt avvakta och se. Förhoppningsvis behöver jag inte ta kontakt med förlossningen innan 33+6 och om det då är igång så får bebis lov att komma ut då.

Kommentera här: