FÖRRA HELGENS HETTA

Jaha detta inlägg har legat länge i utkast men jag har inte haft ork att skriva av mig! 
När vi kom hem i söndags kväll så fick jag ont i halsen när jag skulle sova. På måndag morgon hade jag fortfarande ont i halsen och stannade därför hemma. I samråd med min chef så bestämde vi att jag skulle testa mig för covid-19. Jag fick inte provsvaren fören på tisdag kväll. På tisdag så hade jag inga symtom alls men var ändå tvungen att stanna hemma i väntan på provsvar. Provsvaret var negativt och jag fick äntligen gå tillbaka till jobbet. Eftersom jag var hemma "sjuk" så var jag tvungen att boka om tiden för tatuering.

Som jag nämnt i tidigare inlägg så åkte vi till Småland i helgen. Vi åkte hemifrån 09:20 lördag morse och var framme i Växjö vid 12:50. Vi möttes av den hemska dialekten och två varma kramar. Min kära vän Felicia har skinn på näsan, det har jag vetat sedan vi lärde känna varandra men att hon blivit snäppet värre sedan hon blev gravid visste jag inte. Enligt henne så flyttade vi nästan in med våra 3 ikea-kassar, varav en innehöll täcken och kuddar till 3 personer, en kasse innehöll leksaker till Hampus och den tredje innehöll saker att lämna till den blivande mamman. Jag hade en ryggsäck med Hampus och mina kläder, necessär osv och Johan hade en ryggsäck. Om ni inte redan har förstått, så var vi borta i en natt med denna generösa packning! 
Bilresan med Hampus gick faktiskt riktigt bra! Över all förväntan faktiskt. Först så lyssnade vi på 4-5 sagor via Nextory. Efter det så somnade Hampus och jag kunde lyssna på spotify en stund för mig själv medan landskapet sakta förändrades utanför fönstret. 
När han vaknade efter 35 minuter så satt vi och pratade en stund, lyssnade på lite mer saga och sedan började Hampus se på sin surfplatta. Strax före Värnamo blev det akut dags för en kisspaus och då passade vi även på att sträcka på benen och äta en glass innan vi körde sista timmen till Växjö. Hela ditresan gick smidigt och det var minimalt med gnäll. Han blev inte heller åksjuk vilket jag var rädd för. 

Mina smartaste tips för en längre resa i bil är följande:
 - Se till att packa ordentligt och det som kan behöva användas under bilturen i en separat kasse/väska.
- Enkla tåliga snacks som tex russin, torkad frukt, banan, riskakor osv som kan distrahera en stund.
-Vattenflaska är ett måste! Gärna med isbitar i och tillräckligt för alla i bilen om det blir kö. Hampus dricker ofta och väldigt mycket. Glöms vattnet så blir bilresan ungefär som när man åker utan snutten. 
- Distrahera och underhåll. Vi har mycket att prata om när vi åker bil. Vi tittar på bilar, traktorer, ängar, djur, vindkraftverk osv. Hampus frågar något, jag förklarar och visar så gott jag kan. Hampus gillar även att lyssna på sagor och Nextory har ett bra utbud med bla Mamma Mu, Alfons Åberg, Nicke nyfiken, Pettson och Findus m.fl. Jag söker och Hampus kan peka själv vilken han vill höra.
- Om det är möjligt så är plattan guld värd! Jag brukar ladda ner serier/avsnitt, ca 4 av varje och minst 5-6 olika. Då har han ett tag och vi kan byta om det behövs. Det viktiga är dock att välja det som barnet själv ofta väljer själv och inte sånt som man enbart tror att barnet vill se/gilla.
- Kombinera kisspaus och glasspaus för en effektiv paus.
När vi kom fram bjöds vi på spaghetti och köttfärssås. Efter maten så gick vi ut en sväng och tittade på grannens studsmatta och provade en tramptraktor.
Vi gjorde oss iordning för en eftermiddag på stranden och åkte till arabybadet som ligger i nordvästra Växjö. 
Det var så otroligt skönt i vattnet. Hampus hoppade från bryggan, simmade och busade. Han har ju mycket energi att bli av med och då passar bad väldigt bra för ändamålet.

Efter badet åkte vi hem för att grilla mat och det blev kotlett och lax, vilket var jättegott! Hampus spenderade kvällen framför plattan och vi vuxna kunde prata i lugn och ro utan att bli avbrutna. Vid 20:30 blev det läggdags och han somnade på 3 röda, dvs. Med en gång.
Då blå  det dags för oss att spela kort resten av kvällen. Hur det gick tänker jag inte ens gå in på men vi spelade plump och jag blev nästan förbannad på johan innan kvällen tog slut. Bilden ovan på Johan, Patric och Felicia är från kvällens runda.

Hampus startade dagen tidigt 04:45 och när jag äntligen fick sova en timme så gick Johan upp med honom. När de skulle äta frukost och Johan frågar om han ätit frukost så svarar han att han ätit tillsammans med mamma. Johan äter därför frukost i ensamhet.
Kommentera här: