HJALMARS ELEFANT-INSAMLING

Den senaste månaden har jag försökt att vara lite kreativ och göra något med mina händer. Jag har svårt att koncentrera mig på något en längre stund och därför är virkningen perfekt. Jag koncentrerar mig en stund sedan kan jag pausa utan problem.

När jag var på förlossningen med Johan och Hjalmar fötts så fick vi en tygpåse av personalen som Spädbarnsfonden har donerat till olika kliniker. Dessa påsar kallas minnespåsar och är framtagna för att hjälpa föräldrar som drabbats av något av det värsta en förälder kan uppleva.
Dessa påsar innehåller bland annat en folder med information om Spädbarnsfonden och deras arbete med forskning osv, en folder om att förlora ett barn, medlemstidning, en liten checklista som kan vara till hjälp för att skapa minnen tillsammans med barnet som dött, ett set för att kunna ta hand- och fotavtryck av barnet och två handgjorda elefanter. 
Elefanterna är framtagna för att man som förälder kan vara i olika stadier när detta hemska inträffar. Alla har kanske inte köpt något till barnet. Den som vill kan lämna en av elefanterna till barnet att tex ha i kistan och den andra kan man spara som minne, ge till syskon eller liknande. På elefanterna sitter ett meddelande med följande text som gav mig massor av tröst: 

"Denna lilla elefant är ett bevis på att ni inte är ensamma. För det finns många andra föräldrar där ute som saknar sina små lika mycket som ni gör just nu. Ett barn som de längtat så otroligt mycket efter och älskat från första stund. Håll elefanten nära, ge en till ditt barn och behåll en som minne."

Med tanke på hur mycket tröst den gett mig så gick jag med i facebookgruppen "Elefanter för änglabarn". Där finns andra föräldrar eller mor- och farföräldrar bl.a. som virkar dessa fina elefanter. Jag gillade tanken på att få hjälpa andra så som jag själv fått hjälpen och bestämde mig för att virka några elefanter och skicka in. Sagt och gjort, jag köpte lite garn och började. 
Det var så otroligt kul att virka och det gjorde att jag fick utlopp för min sorg och kunde virka med den i elefanterna på något sätt. Jag tänkte att jag fortsätter så länge jag tycker det är kul, ger mig ro och att jag orkar. 
Jag ville dock göra något mer men visste inte vad. Skulle jag kunna sälja dem och skänka pengar till Spädbarnsfonden? Jo det är möjligt men kändes som för mycket jobb att skapa en fb-sida eller instagram-konto för att sälja något som andra inte har så stor nytta av elefanten eller förstår dess innebörd.

Jag gick därför in på Spädbarnsfondens hemsida och läste mig till hur lilla jag skulle kunna bidra med någonting. Jag startade därför en egen virituell insamling. 
I insamlingen skrev jag att jag skulle virka och skänka en virkad elefant för varje 50-lapp som samlades in. Jag delade länken till insamlingen på min Facebook och fick ett stort gensvar med en gång. Nu har det snart gått 1 dygn sedan jag startade insamlingen och jag har med hjälp av mina fantastiska vänner, kollegor, familj och bekanta samlat ihop 3 650 kr till Spädbarnsfonden till minne av Hjalmar!!! Eftersom insamlingen blev så enorm så har jag sagt att jag skänker 1 elefant per varje 100 kr som samlas in istället! Annars hade jag inte kunnat göra annat än att virka elefanter i flera månader. 😂


Här är elefanterna som jag virkat än så länge. Totalt har jag virkat 17 elefanter än så länge. Jag kommer säkert behöva göra dubbelt så många innan jag är klar. Jag samlar dock ihop ett helt lass med elefanter innan jag skickar iväg dem till ansvarig person på Spädbarnsfonden.


Det är enkelt att bidra till insamlingen. Man skickar ett sms där man skriver följande för att skänka 50 kr till insamlingen:
SPÄDBARN 50 1233
Om man vill skänka anonymt skicka meddelandet till telefonnummer 72901. Om man vill skriva sitt namn så lägg till namn eller meddelande efter 1233 (som är insamlingens ID-nummer). Vill man skänka mer pengar så går det självklart också bra. Summorna att välja på är 50, 100, 200 eller 500 kr. 
Klicka HÄR för att komma till insamlingens hemsida för den som vill läsa mer eller är intresserad.

Som jag skrivit på insamlingens hemsida så kan inte alla göra allt men man kan alltid göra något. Kanske avstå koppen med lyxkaffe eller ta matlåda och skänka pengarna du skulle lagt på en lunch Istället? Kan du inte bidra ekonomiskt är det absolut ingen fara, du kanske kan dela den på dina sociala medier? Sprida kunskapen vidare till vänner och familj?

Kram på er alla fina läsare ❤