Radhus visning

I söndags var Jag, Johan och mina svärföräldrar på radhusvisning. Denna fina nyproduktion har inte börjat byggas ännu men byyg på fabrik nere i Småland och fraktas upp i sektioner.
Vi båda är väldigt sugna på vårt nya boende och hoppas vi kan få ihop pengarna till handledningen genom att sälja vår lägenhet.

 Pomologen heter föreningen och kommer bestå av 24 radhus i sektioner om 6 i varje länga. Jag vet att jag visat planlösning tidigare men här kommer den igen för att förtydliga kommande bilder:
Till vänster visas nedervåningen och till höger ovanvåningen. Allrummet på övervåningen kommer dock göras om till ett 3e sovrum.
entré där det finns ett stort fönster som släpper in ljus och en dörr med tre små fönster i. Längs med väggen kommer vi vilja ha en skjutdörrsgarderob som sväljer alla ytterkläder och en del skor, vantar, mössor mm. På kanten blir det dessutom ett städskåp. Hallen upplevdes större än vad jag trodde!
förvaring under trappen med dörr! Perfekt och lagom stort för leksaker och annat som inte ska stå framme, tex. Dammsugaren (vi funderar på att köpa en självgående sort). Kanske tvättställningen får stå här?
Toalett/dusch/tvättstuga. Helt kär i hur stort och rymligt det var! Här kommer jag trivas med att tvätta i den stora maskinen. Jag gillar dock inte det grå golvet eller plattorna på väggen så där kommer vi byta till andra sorter (kostnadsfritt).
Matplats alternativt vardagsrum bakom min fina svärmor! Troligtvis placerar vi soffa och tv här och matbord i det som var vardagsrum på planlösningen. Det är nog det alternativ som funkar bäst. Det finns gott om plats för ett rejält matbord och många stolar.
Stor och rymlig altan med gräsplätt och 5 kvm förråd som finns bakom min rygg. Altanen är 6×3 meter så inte jättestor men precis lagom för att kunna sitta där och äta eller fika, ha en liten rutschkana, plaskpool till barnen eller liknande. 
Förrådet står nära anslutning till radhuset och kommer svälja mycket saker. Det smartaste vore om vi fick upp konsoller och hyllplan att förvara saker på, tex verktygslåda, trädgårdsredakap mm.
Tyvärr fick jag inga fler kort på nedervåningen över köl och vardagsrum då det var massor med folk på visningen. Jag slänger in bilder från katalogen istället så ni får en uppfattning.

Jag gillar den öppna planlösningen men däremot främjar det inte att sitta vid Tv:n på nedervåningen. 
Antingen får vi ha tv vid trappen men då är Tv:n alldeles för stor, eller så får vi ha den på väggen där soffan står emot på bilden. Nackdelen är ju dock då att soffan kommer att stå mitt i ett öppet rum (mindre snyggt).
Alternativ 2 är att ha matplatsen där och soffan i det som marknadsförs som matplats på bilderna 
Köket är stort, rymligt och kommer bli perfekt för oss! 
Läcker trappa i ek till övervåningen.
Hall med läshörna vid fönstret, där ska Johan ha sin dator, Hampus får första rummet vid trappan(till höger i bild). Sedan kommer badrum och sist ett stort sovrum som blir vårt och bakom min rygg i bild blir bebisens rum med utgång till balkongen och till vänster i bild ligger klädkammare.
stor klädkammare som kommer rymma alla våra kläder! 
Badrum där uppe där vi vill sätta in badkar och byta golv samt väggar (kostnadsfritt).
Vårt sovrum, stort och rymligt.
Bebisens sovrum med utgång till balkongen (i vår lägenhet kommer vi inte ha fransk utan vanlig balkong).

I måndags gjordes en värdering av mäklare som kom hit och fick igenom stället. Vi har fortfarande inte fått svar på vad  den är värderad till och spänningen är olidlig eftersom vi behöver nästan 1,3 miljoner för att få ihop tillräckligt till handpenningen på radhuset.
Vi ska träffa banken på måndag och diskutera och samtala hur det här ska gå till innan vi träffar mäklaren på fredagen nästa vecka, dvs 4/10 då vi ska svara ja eller nej. 

Håll tummarna för oss och vårt nya fina drönboende !
Kommentera här: