HÖSTEN ÄR PÅ INGÅNG

Hösten står och knackar på dörren med kyliga vindar, soliga färgglada dagar, regn och rusk. Jag älskar hösten med de mörka mornarna och kvällarna men ljusa dagar. Jag älskar att krypa ner under en filt i soffan framför en bra serie. Min standard är att kolla på vampyrer på hösten och det är riktigt härligt med doftljus och mys med katterna.
När det gäller kläder brukar jag ligga en säsong i förväg när det gäller kläder till Hampus. När det är sommar så letar jag höstskor & jacka och nu när det är höst så letar jag vinterkläder.
Nackdelen med ytterkläder är att de är så extremt dyra att köpa nya! En ny vinteroverall kostar mellan 500-900 kr vilket jag tycker är hutlöst mycket pengar för npgot de använder i 3-4 månader! Nej, nya plagg undviker jag att köpa. Ofta fyndar jag på barnloppis som arrangerad några gånger per år. Ett annat bra ställe med rysligt bra priser är tradera. Det är ett farligt ställe att shoppa för helt plötsligt så har man hittat massor med bra och fina plagg.
Jag har räknat ihop allt som jag köpt inför årets säsong och jag kom fram till att 2 vinteroveraller, ett par vinterkängor, en vinterjacka och ett par termobyxor för 438 kr! Vilket om jag skulle köpt nytt säkerligen gått på närmare 3500 kr (nya vinterkängor 600-800kr, overall 2 st 1000-1500, vinterjacka 500-800kr, termobyxor 300kr).
Turkos vinterjacka stl 98 25kr, svarta termobyxor stl 98 10kr, röd/blå overall stl 92 115kr, röd overall stl 92 75kr.
Vinterstövlar från kavat 213 kr (tror modellen är yxhult)

Som sagt, begagnat är toppen! Det är bra för plånboken men det är även bra för miljön att dra ner på nyproduktioner och ta tillvara på det som redan finns och sluta på det istället! Jag brukar så fort jag köpt något tvätta dem, sätta på nya reflexer då reflexer är färskvara, namna och impregnera plaggen/skorna. Då funkar dem super! 
Jag rekomenderar varmt att handla på tradera eller på loppisar! Vad är det bästa du har hittat på loppis/begagnat?  

Kommentera här: