NAMNFÖRSLAG

Eftersom graviditeten fortskrider och allt verkar se bra ut än så länge (får bekräftelse på rutinultraljud på onsdag) så här jag börjat fundera på vad eller vilka namn som jag gillar och skulle vilja att vårt barn får.

Jag är utav uppfattningen att jag inte vill bestämma namn innan jag får se barnet och att det ska kännas rätt när man väl träffas och får se den magiska varelse som bott och vuxit fram inuti magen så länge.


Det svåra med namn är att man så ofta associerar vissa namn till personer som man vet vem det är, någin gammal klasskompis, en jobbig person, en lärare m.m. 
Sist jag var gravid så hade jag massor med namnförslag som fick strykas pga att Johan associerade namnen med personer från tidigare. 

De namn som vi valde mellan 2017 och det namn som faktiskt valdes från listan kommer här:
Jag var övertygad ganska tidigt att det var en tjej där inne i magen och att det tjejband som både jag och Johan gillade mest var Inez. Dessvärre ville jag stava med z och Johan ville avsluta med s. 
Som tur är fick vi inte det problemet då det kom ut en otroligt vacker och ljuvlig grabb! Vi hade svårt att  välja så först efter 2 eller 3 dagar valde vi Hampus från listan då det kändes mest naturligt.
Tänk hur skräckblandad förtjusning jag kände som nybliven mamma på BB för 2,5 år sedan. 

Jag minns hur jag tänkte: klarar jag verkligen av det här? Hur gör jag egentligen? Varför finns det ingen manual?
Det känns dock som att vi löste det så gott vi kunde utefter våra förutsättningar.

Den här gången kommer jag vara mer förberedd på vad som komma skall samt att jag troligtvis är lite mer trygg i mig själv. Därmed inte sagt att det kommer bli lätt, för det kommer det inte bli! 

För att återgå till namnförslagen så börjar jag med tjejnamnen eftersom jag önskar att det blir en lillasyster (blir såklart glad oavsett kön)

1. Evelina
2. Ebba
3. Hanna
4. Vera
5. Amanda
6. Ellen
7. Elin

På första plats kommer namnet Evelina som jag gillar så himla mycket. Det passar bra ihop med Hampus namn vilket jag värdesätter. Det behöver absolut inte börja på samma boksgav som hampus för att passa ihop.
Fördelen är att Johan ocksp gillade namnet Evelina och att jag vill ha samma mellannamn som vi i princip bestämt sedan första graviditeten. Då valde vi Kristina vilket jag tycker är otroligt fint och det kommer från Johans sida i familjen då min älskade svärmor heter Kristina. Det andra mellannamnet är Margareta och det gillar jag också skarpt eftersom min farmor heter så i mellannamn samt att det finns någonstans på Johans sida också. 
På onsdag när vi gör ultraljud så får vi alltså se om det kan bli en Evelina Kristina Margareta Hermansson.

Bland pojknamnen har jag fastnat för ett särskilt fint namn som jag hoooas Johan kan börja gilla om det skulle visa sig vara en pojk (vilket jag tror det blir).
Här kommer mina favoriter just nu:

1. Hjalmar
2. Simon
3. Ludvig
4. Viktor
5. Samuel
6. Joel
7. Arvid

Johan var inte helt övertygad när vi pratade namn senast men jag tror att det är lättare när han själv får se vad barnet har för kön. Då slipper man fundera på flera alternativ, även om det förekommer att könet inte alltid visar rätt.
Jag vill gärna ha en Hjalmar Albin Hermansson i så fall. Albin heter min kusin så det blir en viss anknytning till namnen. Just med mellannamn anser jag att de ska betyda något och ha någon form av anknytning till varför det valdes. Att namnet var/är fint räcker liksom inte för min del.

Kommentera gärna och gissa vad ni tror det blir, då blir jag jätteglad!

Kommentera här: