GRAVIDVECKA 20

Hej hopp alla glada läsare! 
Jag kan om en vecka äntligen säga att förstå halvleken av graviditeten är gjord! 

Ni som har följt mig tidigare vet att förstå halvan inte varit särskilt bekymmerslös ytan snarare otroligt påfrestande på mitt fysiska och psykiska mående.

Just idag har jag en otroligt bra dag! Förlossningen känns av men är ändå mer än hanterbar, illamåendet kvarstår men är mycket mindre och jag har inte kräkts på över 1 vecka nu så det verkar som att det lugnar sig nu.
Mitt besvär med trötthet och arbetslöshet är dessvärre kvar men lite bättre än tidigare. Jag somnar alltid före 22:30, vaknar vid 08:30 om inte hampus väcker mig under natten så klart. Kissnödig brukar jag bli och måste upp vid 05-snåret. Dagtid kan jag sova middag 1-1,5 timme utan problem att sova på kvällen.
Jag tror dock att tröttheten har varit jobbig eftersom jag varit sjukskriven och hemma på hel- och deltid sedan slutet av augusti. 
Här jag inget jobb som måste skötas så blir jag dessvärre otroligt bekväm och gör i princip ingenting.

Jag har nu gått tillbaka till att jobba mina ordinarie 75% vilket känns skönt! Det var himla kul att komma till jobbet igår, träffa alla kollegor och faktiskt göra en insats i arbetsgruppen då jag vet att hösten varit mycket tuff med överbeläggningar och många sjuka. Nu är jag ledig i helgen samt mpndag och tisdag, sedan ska jag till mottagningen och jobba resten av veckan. Jag har inte varit på mottagningen och jobbat sedan sista gänget var på semester vecka 28-32. Jag längtar så efter alla goa kollegor och arbetet på mottagningen olika positioner. 
Jag trodde inte jag skulle vara så peppad och sugen som jag faktiskt är men om jag fortsätter att må så här så är målet att jag ska kunna jobba mina 75% fram tills jag går hem på graviditetspenning i början på februari nästa år. 
Magen växer så sakta och nu känner jag mig verkligen gravid och svullen i hela magen.
Jag börjar precis som sist gång få putande mage även ovanför naveln. 
Det roliga är att jag länge trodde att svullnaden delvis berodde på att jag var otroligt förstoppad, uppblåst i magen och full med gaser. Såklart var det därför också men nu när magen kommit igång ordentligt och jag inte upplever besvär längre så vet jag att det är bebisen son börjar ta mer och mer plats.

Beroende på vilken app jag är inne och läser i så säger båda att bebisen är mellan 20-25 cm den här veckan och kommer fortsätta växa i högt tempo. Ska bli spännande att se om storlek och form på magen liknar eller skiljer sig mot min förra graviditet och beroende på barnets kön. 
Jag gissar på att det är en pojke men vi får se på onsdag om vi lyckas få någon skymt.
Jag har hört så många olika teorier om att om magen inte syns bakifrån blir det en pojke, om magen är långt ner blir det en pojke, om magen är rund och lite högre upp så blir det en flicka, om magen är spetsig så blir det en pojke osv. osv. 
Vad tror ni när ni ser bilderna ovanför här? Lämna gärna en kommentar med gissning så får vi se svart på vitt vem som har rätt och fel.

Kommentera här: