DRÖMMARNAS BOENDE

Jag och Johan har under flera år funderat på att köpa hus och vi känner båda att vi vill bo i något eget. Johan vill helst bo i ett större hus, lite utåt landet så att katterna kan få springa som de själva vill och Hamous kan leka i trädgården och kanske med någon granne eller kompis i närheten.
lägenheten vi bor i nu köpte vi slutet av september 2016 så snart har vi bott här i 3 år!
När vi gick på visning var det endast vi och en till som var och tittade. Jag gillade den annorlunda planlösningen men var inte helt säkert på att det var optimalt.
Under dessa 3 år har vi funderat och funderat på hur vi skulle kunna ändra i lägenheten för att gå med större vinst vid en försäljning. Vi hade otrolig tur och var de enda som budade och vi gick därför lägenheten för utropspriset 1 095 000kr. Det är ett otroligt bra pris för en 4a som ligger väldigt centralt. Nackdelen är väl dock att vi inte har balkong men det går att öppna fönster så att det blåser korsdrag vilket är skönt.
Så här är planlösningen i vår lägenhet. Vi har entré i hallen bredvid köket. Sovrummet intill köket är Hampus rum. Därefter badrum och vardagsrum. Rummet som klistrar samman de ihopslagna lägenheterna är märkt "Kontor/Sovrum" men vi kallar det för mellanrummet. Det rummet innehåller bäddsoffa, byråer och gigantiska garderober. Rummet var tidigare ett kök. Bortanför garderoberna är en hall och i den, mitt framför ytterdörren står ett skrivbord och här sitter min kära sambo och spelar datorspel och tittar på serier om kvällarna. Vi har en liten toalett bredvid hallen där vi även har vår tvättmaskin. Vi kallar det därför för tvättstugan då toalett och handfat aldrig används. Längst bort i hela lägenheten ligger vårt stora luftiga sovrum. Det charmade mig att det låg lite gömt från övriga lägenheten när vi köpte bostaden. Numera stör det mig då jag måste gå igenom hela lägenheten för att komma till köket.
Därför har vi lite planer på att bygga om här hemma och ändra planlösningen en aning, förbättra kvaliteten på rummen och därmed förhoppningsvis gå med vinst vid en eventuell försäljning. 
Det vi skulle vilja göra är följande:

Vi vill göra en dörröppning eller valv mellan hallen vid köket och sovrum/kontor. Detta för att slippa gå igenom rummet för att komma till vårt sovrum. Nackdelen är att det då kommer försvinna 2 eller fler stora garderober längs vägen. En annan nackdel är att vi inte vet om det är möjligt att göra öppningen där då vi inte vet vart elledningar eller vattenledningar går. Om det inte funkar att göra en öppning i hallen så flyttar vi öppningen i vardagsrummet så nära Hampus rum som möjligt. Tack vare det kan mellanrummet a.k.a. Sovrum/kontor bli ett eget rum som kan stängas med en dörr och möjligheten att bo i lägenheten med 2 barn blir mycket större. 
Vi vill samtidigt flytta på Johans skrivbord och bygga garderober hela väggen då vi upplever att det finns minimalt med förvaring. Tapeterna är inte alls bra och har börjat släppa på flera ställen. Plastmattan på golvet känns inte heller så fin och ett byte av både golv och tapeter känns relevant. 
På den lilla toaletten vill jag riva ut toalettstol och handfat, köpa en ny tvättmaskin och en torktumlare (har ingen idag). Att sätta en bänkskiva och skåp istället för hyllor lockar också samt möjliggör förvaring.

Allt detta är önskemål från vår sida och vi får väl se om vi lyckas renovera något eller om vi säljer den som den är. Grejen är att vi båda är sugna på hus/radhus. Framför allt Johan längtar till ett annat ställe. Han har därför haft ögpnen öppna efter en bostad på andra sidan älven, där vi helst vill bo.
Han hittade i helgen en annons för nya lägenheter/radhus som ska byggas i ett helt nybyggt område som heter Hälltorp. Det kommer byggas ett område med ett 20-tal lägennheter/parhus i 3 sektioner. Lägenheterna är på antingen 120 eller 107 kvm och består av 4-5 rum. Vi är intresserade av en lägenhet på 107 kvm och har därför gjort en intresseanmälan och lägenheten är reserverad till oss som är först till kvarn om det blir affär.

Det inbringade radhuset uppe till höger har vi lämnat intresseanmälan på. 
Det är ett fast pris på 2 420 000 kr. Det är mycket pengar absolut men samtisigt är detta ett drönboende för oss och det vi troligtvis kommer bo i tills vi blir gamla och grå om sisådär 40-50 år.
På denna bild är det radhus näst längst ner till höger längs med bilvägen. En enkel konstellation av radhus, med en del grönska, lekplats och möjligheter för Hampus att springa rakt ut på baksidan och leka med grannar/kompisar.
Framsidan på radhusen. Det ser enkelt och stilrent ut tycker jag. Nackdelen är väl att bilvägen går till parkeringen precis utanför men jag tror det blir bra ändå! 
Här är planlösningen för den lägenhet vi är intresserad utav. Öppen planlösning som passar oss perfekt. Skönt att kunna öppna ut till en altan och lite gräsmatta! 
Vi är lite oroliga över att rummen kommer bli små, men jag tänker att vi får lösa det i så fall. Då finns det inte platsför massa skit. 
Jag gillar även att det är balkong på övervåningen. Då kan vi öppns och vädra åt alla håll.


Först kommer man in i hallen så klart. Här tänker jag att vi ska ha garderober och förvaring samt en bänk att sitta på/förvara saker i.
Till vänster finns ett kök med mycket förvaring, ljust och stilrent.
Dessa bilder är från två lägenheter som ser exakt likadana ut men med andra möbler/design. Jag gillar att köket ser rymligt ut och att det finns plats för alla saker. Gillar även att det är en hel kyl och frys samt köksön.
Det känns däremot konstigt att köksbordet inte står direkt i köket men skönt att slippa matos och liknande när man  sitter vid matbordet. Ser rymligt ut för vårt matsalsbord och stolar.
Där nere verkat det vara en hel del ljus och fönster, nackdelen är att vi kommer ha em/kvällssol rakt in i vardagsrummet vilket säkert gör att det blir väldigt varmt. Möjlighet till markis/lameller/persienner måste därför undersökas.
På nedervåningen finns även en kombinerad tvättstuga/badrum som också ser fräsch och enkel, möjliggör förvaring för såväl tvätt som badrumsateraljer.
Precis när man kommer upp på övervåningen finns en liten hörna för skrivbord eller liknande där vi tänker att Johan kan sitta vid sin dator.

Hallen ser lång ut men är troligtvis inte alls lång. Den leder fram till 2 sovrum, 1 badrum och 1 allrum som kan byggas om till sovrum om det skulle behövas.
Från allrummet når man den lilla balkongen och vi vet inte om vi vill ha tv: n på övervåningen eller nedervåningen så det återstår att ses. I ett annat exempel har rummet gjorts om till sovrum/gästrum.
Det stora sovrummet kommer bli vårt men ev. behöver vi använda sovrummet vid balkongen om vi får fler barn då barn och balkong känns lite riskabelt.
Det lilla sovrummet får bli Hampus rum och här behöver vi få in bra förvaring för såväl kläder och leksaker.
Badrummet på övervåningen ser ut så här.
Det finns även en klädkammare utanför stora sovrummetbsom vi tänker förvara våra kläder i. Hampus kläder kanske också får olats men det får vi se när vi går på visning i Falköping i september.

Preliminärt är detta boende redo för inflytt nästa höst, d.v.s. hösten 2020 vilket ger oss ett bra förspråbg att hinna fixa vår lägenhet innan dess, försäljning, köp osv. Detta kommer bli en spännande resa vill jag lova!