VIRKAD BABYFILT

Ni som känner mig väl vet att jag i flera år älskat att sticka, virka, sy och handarbeta. Dessvärre är tiden minimal för detta intresse när man har små barn. 
Jag påbörjade ett projekt för himla länge sedan, säkert 3-4 år sedan. Jag ville virka npgra roliga rutor som förhoppningsvis skuöle bli något fint i slutändan. 
Jag sökte och hittade en ruta som passade mig perfekt. Rutan heter "Circle of Friends" och finns översatt till svenska här.

Jag började virka rutorna av bomullsgarnet Catania som används i mönstret. Rutorna blev fler och fler men projektet avstannade för ett bra tag sedan. Tror att det avstannade under förra graviditeten om jag inte minns fel. 
Den här sedan dess legat mer än halvfärdig i en låda i hopp om att inspirationen ska komma tillbaka. 
I början på veckan var min vän Kajsa på besök och berättade att hon var sugen på att börja virka och lära sig hur man gör för att sedan kunna virka en mobil till barnvagnen. Att höra henne prata om detta fick mig att mjukna och inspirationen flödade i kroppen igen trots att det var så länge sedan sist.

Jag tog därför tag i det ofärdiga projektet och fortsatte göra rutor tills den blev lagom stor att kunna monteras ihop till en babyfilt.
Det svåra var hur jag skulle sy ihop rutorna på snyggaste sättet och om jag skulle ha en känt runt som avslutning. 

Här är i alla fall resultatet och jag är mer än nöjd! 
Alla färger går i grönt, blått och gulgrönt. Jag ville avsluta med en färg som använts minst i filten och därför blev borden mörkblå. Sömmen blev mellanblå och syns nästan inte mellan rutorna 

Det var svårt att få till snygga hörn på borden och att rutorna var svåra att få helt raka vilket resulterade i att jag fick göra stolpar mestadels men mellan rutorna fick det bli dubbelstolpar för att få den någorlunda jämn.
Hampus ville också ta kort på filten precis som mamma gjorde och hämtade sin egen mobil.

När filten var klar så strök jag med medelhög värme på baksidan för att jämna ut mellan rutorna och platta till borden på filten. Resultatet blev bra och jag är mer än nöjd. Den var rolig att göra, det syns så klart att den är hemgjord med diverse skavanker och missar här och där men det är det som gör den unik.
Nu längtar vi bara tills lillebror kommer ut så han kan få ligga på filten eller ha den på sig! 

Kommentera här: