VECKA 5

Idag är jag gravid i vecka 3+6 och imorgon går jag alltså in i gravidvecka nummer 5! Hur fort har det inte gått?! Jag har känt till graviditeten i 2 veckor redan.

Illamåendet är lite bättre och kommer mest när jag inte har ätit eller stiger i blodsocker. Justeringarna som gjordes i onsdags blev inte så  ta så jag får nog öka på basaldosen igen.
Jag har inte kräkts något mera sedan första veckan jag fick reda på graviditeten. Det verkar lovande, men jag vågar inte hoppas på något då jag började kräkas i vecka 7 när jag var gravid med Hampus. Det sägs ju att det ofta kan bli samma när man har haft hyperemesis en gång.

Jag har funderat mycket fram och tillbaka och ju mer jag tänker på det ju mer vill jag fortsätta med graviditeten. Johan har inte tänkt så mycket på det den sista tiden då han jobbat mycket i veckan. Han tror dock att hans känslor påverkades av att han var trött efter att ha varit ensam med Hampus hela dagen när vi pratade om det första gången.
Han verkar alltså i nuläget vilja fortsätta graviditeten han också. 
Jag är lite ivrig och önskar att vi berättar för våra nära och kära snart då jag tycker att kläderna sitter tajt och för att slippa undvika vissa ämnen osv. 

Jag gjorde en speciell beställning på etsy.com som är liknande tradera. Där beställde jag vykort där det står att vi väntar barn. Dessa tänkte jag skicka/överlämna till barnens mormor , morfar, farmor och farfar.
De kommer säkert bli chockade men glada! 
Då har jag valt grön/svarta stövlar till Johan, militärgröna till mig och ljusgröna stövlar med ögon på till hampus. Coming soon är ju rätt uppenbart! 
Jag hoppas de kommer i slutet av nästa vecka så kanske vi kan berätta då! 

Som jag skrev i förra inlägget så här jag äntligen fått en första tid för ett ultraljud. Då kommer graviditeten att bekräftas och förhoppningsvis hör vi det lilla hjärtat slå precis som förra gången. 
Detta är första gången vi fick se Hampus inne i magen och fick höra det lilla lilla pickande hjärtat. Detta är vecka 7-9 ungefär men troligast vecka 8.
Detta är hampus vid rutinultraljuden i vecka 18-19. Han hoppade, sparkade och slog kullerbyttor i magen men jag kände inget alls, hade moderkakan i framvägg.

Nu  i helgen ska jag jobba. Jag jobbar kvällen idag och då jobbar jag 13:30 till 22:00. Imorgon jobbar jag dagen 06:45 till 16:00. Sedan ska jag vara ledig en HEL vecka enligt mitt schema. På måndag morgon lämnar jag Hampus på förskolan vid 07:00 och åker därefter mot Växjö där jag ska träffa min bästa kompis som jag inte träffat på över 1 år! Jag ska sova över där fram till onsdag och då åker jag hem vid lunch! 
Ska bli spännande att köra hela vägen dit, det är ändå 4 timmar enkel väg. Ska lyssna på hög musik hela vägen och äta donken på vägen ner! 

Det är strax dags att rota fram alla mina gravidkläder också då jag redan känner att byxorna sitter tight! Tog bild på magen direkt efter plusset och en ny idag. Det är faktiskt lite skillnad. Många av mina vänner berättar att de haft svårare att dölja graviditeten andra gången. Ofta har det börjat synas redan vecka 8-10. Det svåra blir att hålla hemligt för kollegor osv. Men de som vet dem vet tänker jag och det är bara kul! 
Kommentera här: