Vecka 4

Ja hörrni! Dagarna går och jag har nu känt till min graviditet i 1,5 vecka! Jag är ganska glad över graviditeten så klart, men har mått ganska illa till och från. Jag var hemma från jobbet i måndags för då kunde jag knappt röra mig utan att maten åkte upp och ner i matstrupen. Jag kände mig yr, trött och svimfärdig. Jag gjorde ett försök på tisdagen och klarade att jobba halva dagen innan jag gick hem. Min kollega tyckte jag såg väldigt blek ut och jag började berätta att jag är gravid. Eftersom vi är en liten arbetsgrupp på mottagningen och vi känner varandra relativt väl så ville jag att alla skulle känna till graviditeten, främst ifall jag skulle må dåligt eller liknande.

Igår mådde jag faktiskt riktigt bra, illamåendet dök inte upp fören efter lunch och jag orkade med allt jag behövde. Jag var även på besök på diabetesmottagningen. Vi tog blodtryck, blodprover och kollade så klart blodsocker. Vi ska försöka få ner antalet tillfällen som min insulinpump stoppar insulintillförseln till max 4 gånger per dag istället för 10. Den stoppar för att förhindra låga blodsocker.
För övrigt tyckte läkaren att jag var på god väg och att det bara var att fortsätta kämpa på. Vi drog ner på basaldoserna framför allt nattetid för att förhindra att jag startar låg på morgonen.

Min blodsockernivå under gårdagen var inte alls fin. Jag hade en kraftig rekyl efter känning sent tisdag kväll. 
Jag åt nästan ett helt paket druvsocker igår när jag var låg. Druvsocker är bland det värsta som finns tycker jag. Det är så extremt äckligt, torrt och fruktansvärt att tvingas äta 4-5 st på en gång för att höja blodsockret. Dock så har jag hittat en variant med smak av persika som ändå är helt okej smakmässigt. Dock kostar en rulle 13 kr så de är inte gratis. Men som sagt det får kosta vad det kosta vill. Beställde 10 rullar igår kväll så jag har! 

Kommentera här: