FUNDERINGAR

Jag har märkt de senaste dagarna att Johan inte verkar må så bra. I tisdags kom det fram varför.
Vi har sedan någon vecka tillbaka gjort en intresseanmälan på ett radhus dit vi gärna vill flytta. Ett helt nybyggt område med närhet till natur, skola och jobbet för min del.
Nu sedan graviditeten har Johan funderat och kommit fram till att vi troligtvis inte har råd att köpa radhuset om jag ska vara hemma och vara sjukskriven under graviditeten och sedan föräldraledig i ca 2 år. Han tycker att han känner sig instängd, klämd och inte alls säker på om han vill bo kvar här. Johan tycker synd om Hampus som inte kan gå ut och leka själv där vi bor nu då det ligger en vältrafikerad väg bredvid huset, alla dörrar är låsta och han kommer inte ens in på innergården utan nyckel. Jag kan så klart hålla med honom delvis min upplever inte något direkt problem just nu.
Efter att ha samtalat länge så kröp det fram att Jihan inte är helt säker på om han kommer orka med ett barn till, han vet inte om han vill fortsätta graviditeten eller stoppa och avbryta. Jag kände mig faktislt lite lurad eftersom han tidigare har sagt att han tycker vi kan fortsätta som vanligt och blir det så blir det. Jag kände mig lurad eftersom jag fick känslan av att han verkligen ville försöka men sedan när jag väl var gravid ångra sig. Så klart vet man inte alltid förens man är i situationen. Jag själv förstår Johans resonemang och känsla, jag respekterar den och vi behöver fortsätta diskutera innan vi bestämmer oss för hur vi gör. Jag kom med lite förslag till vad vi skulle kunna göra för att minska hans känsla av trängsel vilket han kände var till stor hjälp och fick honom att inse att han kanske vill behålla barnet.

Med andra ord får vi se hur det blir med gravoditeten. Jag har fått tid för ett första ultraljud om 3 veckor, dvs den 4/9 kl 13:00. Jag längtar redan efter att få höra hjärtat slå och se om det finns en eller fler bebisar i magen! 
Jag har ju dock inte kunnat motstå att köpa denna fina amningskudde med mumin på. Det var en mamma som sålde för 50 kr och jag kunde inte motstå! Ifall jag nu skulle lyckas med amningen denna gång (vilket jag hoppas!).

Kommentera här: