BLÖDNING, BUKSMÄRTA OCH KÄNSLOSVALL

De senaste dagarna har varit lite smått kaotiska och samtidigt härliga.
Jag har senaste veckan känt av något som liknar molande mensvärk.
Jag åkte till Växjö för att träffa min bästa vän Felicia som jag pluggade sjuksköterska tillsammans med. Jag mådde helt ok fram till tisdag eftermiddag. Molvärken ökade successivt och helt plötsligt när vi satt i soffan och pratade, känner jag hur något rinner. Jag trodde att jag kissade på mig, men det var en blödning som kom. Jag tog rena trosor och en binda av Felicia. Blödningen kom vid 3-4 tillfällen under eftermiddagen och självklart slogs jag av panik.
Måndag kväll åt vi tacos, tjatade hela dagen och drack vin! 
Fantastiskt gott mousserande rosévin! Givetvis alkoholfri! 

Jag försökte dock att slappna av och gjorde mig i ordning för att gå ut och äta på restaurangen Kafé deluxe. Deras musslor är de godaste jag någonsin ätit och därför vill jag dit varje gång. När vi väl var sminkade och klara så gick vi mot restaurangen för att äta dessa världens bästa musslor! Tyvärr var musslorna slut, servicen var usel, drycken var inte bra och jag var otroligt besviken. Dessutom kändes smärtorna mer och mer när vi gick till restaurangen och allt kändes skit när vi var där också. Givetvis spelade oron också in i upplevelsen.

Efter att ha ätit middagen som inte ens var god (halstrad röding med spenat och färskpotatis utan sås) så gick vi till akuten då jag var orolig och hade väldigt ont. Kändes så klart dumt eftersom Felicia jobbar på akuten och känner all personal osv. 
Fick komma till gyn direkt, där jag lämnade urinprov och de tog kontroller. Temp 37,1, blodtryck 130/90, puls 96 och pox 99%.
Jag fick till svar att det är stor sannolikhet att det är ett missfall men att det också kan vara normalt med denna blödning. Eftersom jag endast är i vecka 5 så går det ej att se om embryot lever via ultraljud eller ej. Jag fick därför alvedon och naproxen och fick åka hem igen. 

Första känslan jag fick är så klart att det vore tråkigt om det nu skulle vara ett missfall. 
Jag fick kontakt med specialistmödravården idag och meddela min barnmorska vad som hänt. De tyckte att jag skulle känna av närmaste dagarna/veckan om jag fortfarande kände mig gravid. Det kan vara normalt och inget konstigt samtidigt som det kan vara ett missfall.
Om jag är osäker på om jag är gravid eller ej så får vi avvakta tills ultraljudet 4/9 för att bekräfta att allt är bra eller om det är ett tidigt missfall.

Så klart känner jag mig ledsen men samtidigt så känner jag att det är bra om det händer så pass tidigt. Då var det något som inte stod rätt till med fostret eller något som blev fel i dess utveckling. Om det nu är missfall så tar jag det hellre så här tidigt än att man ska behöva skrapa eller föda ut sitt döda barn läbgre fram i graviditeten.

Det jobbiga är att jag idag fick hem korten som vi skulle/ska visa för våra föräldrar när vi berättar om graviditeten. Så klart sparar jag dem tills vidare om det nu är så att jag blir gravid igen eller om det nu går bra denna gång.
Korten som vi ska ge våra föräldrar om graviditeten fortskrider. Beställt HÄR

Någonstans inom mig finns ändå hoppet om att jag har en liten kämpe där inne som fortfarande finns kvar och förhoppningsvis lever. Det får tiden utvisa men jag känner mig fortsatt lite illamående när jag är hungrig, jag känner molande värk i buken och känner mig allmänt uppblåst i magen som jag känt hela graviditeten.

Vanliga kläder tycker jag spänner, sitter obekvämt och är tajt. Jag har därför plockat fram mina mamma-kläder som jag hade när jag väntade Hampus. De sitter löst, är bekväma och faktiskt riktigt snygga.
Innan blödningen inträffade igår så var vi en sväng på Grand samarkand som är ett stort köpcenter. Jag hittade en ny t-shirt för 99kr, 2st BH:ar, ett par mammajeans för 120 kr och en fin tröja till Hampus.

Gravidmage vecka 4+2
Vecka 4+2
Senaste inköpen från H&M. Hittar dock ingen bild på tröjan till Hampus så bild på honom i tröjan kommer framöver! Kommentera här: