SPRINGANDE POJKE OCH EN MAMMAS SEPARATIONSÅNGEST

Hej igen! 

Det har nu gått ytterligare några månader sedan sist och det har hänt massor under dessa månader. 

Hampus lärde sig att gå själv tillslut! Jag trodde aldrig han skulle våga släppa taget om mitt finger, men när han var 10,5 månad så släppte det äntligen! Dock kunde han inte resa sig upp själv så i två veckors tid fick vi hjälpa honom att resa sig och han gick iväg en sträcka, för att sedan ramla igen.

Bild från mitt senaste inlägg i april
Känner ni ens igen honom? Han har blivit så stor min fina pojke!

Jag var under våren väldigt trött på vår aktiva kille, som skulle vara överallt och ingenstans men samtidigt inte klarade sig utan min hjälp. Han upptäckte världen mer och mer på egen hand och det har varit ett konstant passande i 3-4 månader. Han lärde sig att klättra strax efter att han kunde ställa sig upp, vilket innebär att han klättrade upp i soffan, upp i vagnen, upp på stolar m.m. utan minsta rädsla för att ramla och slå sig.

Jag var så trött på detta ständiga passande att jag knappt visste hur jag skulle stå ut till mitten på juni när Johan började sin föräldraledighet och vi skulle ha hela sommaren ledig tillsammans med Hamups.


Jag överlevde dock och den varma sommaren kom i slutet på maj. Vi har njutit hela sommaren, Hampus har badat, vi har varit på västkusten och sovit i Hampus mormor och morfars husvagn, vi har varit 1 vecka i Danmark med Hampus farmor, farfar och faster med familj och gjort massa annat skoj. 
Här kommer en samling bilder från vår härliga sommar

På resa till Tisvildeleje i Danmark
Båttur med farfar och farmors båt
Leker med grävmaskinen på Ursands camping
Midsommar firade vi i Skredsvik 
Farmor bjuder på svarta vinbär, mums!
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder
Leker med den finkorniga sanden i Tisvildeleje
Badar på älvhögsborgs badhus
Ännu mera bad, här i en liten balja på altanen i Tisvildeleje
Här badar vi med min bästa kompis Kajsa i slutet på maj på Gaddesanna
Besökte Skara sommarland där vi åkte karusell och badade i mitten på augusti
Jag och Hampus var även på Liseberg en dag, han ÄLSKADE att åka kaninresan
Vi hann även med ett besök på Universeum tillsammans med våra bästa vänner Erik och Linda
besökt och varit med i Trollhättans prideparad. All kärlek är bra kärlek!


Som ni ser hade vi en fantastisk sommar som jag önskar aldrig tog slut! 
Tyvärr gjorde den det och jag började få lite smått panik inför hösten, då jag skulle börja på ett helt nytt jobb och Hampus skulle skolas in på förskola.
Jag hade blandade känslor inför detta, det skulle bli både skönt men samtidigt skulle det kännas vemodigt att inte se honom lika ofta som tidigare.

Vi började inskolning den 22/8 och den 4e dagen lämnade jag honom ensam på förskolan första gången. Ångestladdat och jobbigt för min del. Tyvärr smittade det kanske av sig på Hampus, men det gick bra efter en liten stund igen.


Hampus verkar trivas bra på förskolan i alla fall och har nu gått 3 veckor totalt. Dock är det inte så bra att vi har så få dagar i vårat schema. Hampus verkar inte må så bra av att vara så sällan på förskolan. Vi har därför gjort så att han får komma någon timme ändå, trots att jag eller Johan är lediga. Det rycker jag är bra eftersom personalen verköigen ser till barnets bästa!

Det har dock inte varit lätt att komma tillbaka och börja jobba. Det blev nu ännu jobbigare eftersom jag börjat på ett helt nytt ställe dessutom. Som tur är har jag en fantastisk handledare som lär mig massor varje dag.
Öron-, näsa- och halskirurgi är verkligen ett spännande område! 
Det kommer säkert ta ett tag innan vi vänjer oss vid vår nya livssituation. Det känns så konstigt att jag går upp 05:30 och går till jobbet innan Hampus har vaknat. Sedan träffar jag honom inte förens jag hämtar på förskolan kl 17. Då blir det snabb middag, lite lek, Bolibompa sedan är det välling och läggdags ca 18:00-19:00 beroende på hur trött han är.
Jag hinner knappt träffa honom. Det känns som en konstant saknad. Jag var medveten om det tidigare men trodde inte det skulle kännas så jobbigt, mest skönt. Det känns så klart lite skönt också men mest ledsamt.

Jag avslutar inlägget för nu är jag extremt trött och tänkte sova. Natti natti alla fina läsare!
Bild från häromdagen. Hampus hade alla sina 4 favorit snuttisar med sig i soffan
Min fina 1-åring! Bild från 2 juni
Detta är en av mina favoritbilder det senaste
Tänk att han anat är 16 månader, nästan 1,5 år!!!! Min fina skatt 💚