FLYTTKAOS

Hej mina fina läsare!

Nu var det ett tag sedan jag skrev och jag har lite nytt och lite gammalt att gnälla om så förbered er redan nu.
Vi börjar med det mest centrala tycker jag. Vad fokuseras det mest på i mitt liv just nu tror ni? Diabetes? Nej, faktiskt inte. Jag har så fullt upp med allt annat så min diabetes har på något sätt hamnat i bakgrunden. 
Nu är det mycket fokus på examen som är den 15 januari och det som tar upp det mesta av mitt tänkande och mina handlingar är flytten som blir den 16 januari.
 
Jag, sambon Johan och våra två katter var hemma en vecka över jul och vi började vår julledighet med att hämta nycklar till vår nya lägenhet.
 
I lördags var vi på ikea och köpte lite nya möbler till lägenheten som dessutom ser såååååå himla härlig ut! Nyrenoverat badrum och kök, nya fönster och ytterdörr. Stamrenoverad byggnad :D Kommer bli toppen när vi väl är där, vilket känns som en evighet (17 dagar)!!!! 
 
 
Här är jag envis som stryk och ska skruva möbler och mamma smygfotar ;)
 
 
 
Så här blev det efter en del skruvande :D I julklapp fick vi ett nytt köksbord med stolar också :D Så nu är det bara soffa, säng, skrivbord och bokhyllor som ska med, resten åker till återvinningen. Återkommer med bilder om en månad när vi har kommit i ordning.
 
 
Åter till hur det ser ut i lägenheten vi bor i nu. Det är totalt KAOS! Det är så långt ifrån en inredningstidning man kan komma. Rensande, slängande, packande och förvaring i en enda stor röra. Tacka gudarna för att vi snart är ifrån detta hemska ställe.
 
 
 
Givetvis får jag fantastisk hjälp med flytten av mina två pälsbollar som ska vara med över allt! ;)
 
 
Många lådor blir det.
 
Nu över till vad denna blogg egentligen handlar om. Mig, min hälsa och min diabetes. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte haft varken lust eller energi den senaste tiden till att sköta min diabetes på bästa sätt. Det är mycket stress i vardagen och framför allt på min praktikplats.
 
Jag var sorgligt nog på mitt sista läkarbesök i småland igår. Både min diabetessköterska och min diabetesläkare har varit så himla fantastiska. Jag grät första gången jag träffade dem för att de var så snälla, hjälpsamma och förstående. Jag erbjöd de båda att följa med till Trollhättan när vi flyttar så att jag kan fortsätta träffa dem, men de var mindre sugna på det tyvärr ;)
 
Däremot diskuterade vi min cgm (kontinuerliga blodsockermätare även kallad sensor) som han inte sett innan. Han förundrades över att jag på egen hand betalade dessa hjälpmedel men såg även på mina värden att jag har hjälp av den. Jag trodde att mitt HbA1c skulle visa högre nu än vad det gjorde förra gången men tro det eller ej. Det hade sjunkt ett ynka litet steg till :D 
 
Så här har mina värden varit under årets kontroller:
april 2015: 81 i nya siffrorna och 8,8 i gamla systemet.
juni 2015: 73 i nya siffrorna och 8,0 i gamla systemet
augusti 2015: 64 i nya siffrorna och 7,2 i gamla systemet
december 2015: 63 i nya systemet och 7,1 i gamla systemet
 
Jag är så himla nöjd! Jag har inte så bra koll på hur jag har legat tillbaka i tiden men jag vet att jag varit uppe på 9 i Hba1c i gamla systemet tidigare, vilket inte alls är bra. Det kommer bli större förändringar nu efter flytten. Jag kommer lägga mer fokus på min egen hälsa. Jag kommer börja motionera tillsammans med min mamma och äta bättre. Det låter som en gammal klytcha, men vänta bara jag ska visa er. Jag har trots allt gått upp 13 kg i vikt sedan förra året eftersom jag fått bättre blodsockervärden. 
 
Hoppas ni får en bra nyårsafton och ett gott 2016!

KRAM EMMA