skola
De senaste dagarna har jag haft sjukt mycket att göra i skolan. Inte så mycket föreläsningar, 2st på 2 veckor. Men däremot har jag haft 300 sidor att trycka in i mitt huvud. Detta har jag faktiskt inte lyckats speciellt bra med. Jag är en sådan person som behöver mycket tid på mig för att få in något i huvudet och jag behöver plugga ganska mycket för att klara mig. Dock ger det kanske inte speciellt mycket bättre resultat att sitta så men jag har ändå försökt. Alla mina tentor hittills har jag släpat med. Under mina 1,5 års universitetsstudier har klarat 3 av 9 på första försöket. Så det där med sals-tentamen är verkligen inte min grej ;)
Dock gillar jag hem-tentor och liknande. Då är det inte lika stora krav och man kan finslipa under en längre period. Det gillar jag.

Imorgon tänkte jag faktiskt vara hurtig! Jag är föreläsningsfri och tänkte åka in till UB (UniversitetsBiblioteket) med tåger 07:48 så jag är inne runt 08:30 och plugga hela dagen fram till lunch (12:00). 
efter det tänkte jag åka in till staden och gå till Twilfit ,Kappahl och H&M för att köpa nya underkläder. Blir både bh och trosor. 
Kanske köper jag en tub-sjal från Gina Tricot också. De verkar så sköna och jag har länge funderat på att köpa en. I sådana fall blir det en i tyg och en stickad, så jag kan välja. Den stickade är ju mer att använda längre fram när det blir kallare. 

Denna veckan, för att komma tillbaka till ämnet skolan ska jag läsa om vårdetik. Det kommer vara så himla intressant men svårt. Det är så svårt att hitta vad ens egna etiska dilemman och gränser går. 
Man ska ta ett exempel ur ens egen erfarenhet och jag har hittat ett perfekt fall. Det är ifrån i sommras då jag sommarjobbade på ett LSS-boende för personer med psykiska funktionshinder. Där fanns det vissa regler som man skulle följa och jag hade en patient som gärna ville testa dessa gränser.
Jag hamnade i en situation där medicin skulle delas ut, och detta skulle ske i patientens egen lägenhet. Det var väldigt strängt med att det skulle följas. Dock hade vi en patient som var fysiskt funktionshindrad också som hade stora rörelsesvårigheter vilket gjorde att allt blev krångligt.
Därför fick det mig att tänka, varför ska jag hålla på och slita och dra för att få med mig patienten från en annan patients lägenhet in i dennes egna lägenhet och skapa en situation där massor med hot och kränkningar förekom? Patienten känade ingenting på det och vad känade jag på att dra in henne där? Jo om jag inte fick ut alla mediciner på en gång så var det bara att hämta det. Dvs. Jag fick gå en extra runda på 10 meter för att slippa dels bråk m patienten, krånglig förflyttning vilket var krävande för både mig och patienten.
Detta gick verkligen emot mina etiska gränser. 
Så får vi se vad föreläsaren säger om det. Men jag tycker det är ett bra exempel.


Nu ska jag övergå till att titta på serien $ 2 broke girls $

 
Huvudrollen som spelas av Kat Dennings är så snygg! Hon är helt klart min kroppsliga förebild!


Now that's perfection!


Jag väljer att avsluta dagens låååånga inlägg med en bild på mig och min underbara sambo!