DEN BARNFRIA HELGEN SOM INTE BLEV SOM PLANERAT

Förra helgen bestämde vi att vi skulle åka på utflykt tillsammans med min bästa vän och hennes sambo. Vi skulle åka när Hampus sovit middag var tanken och därför började jag städa när han somnat vid 11-tiden. Givetvis packades det en ryggsäck med tillbehör för grill-picknick. Korvgrillning är aldrig fel när man är på utflykt! Efter städande och packande så vaknade den lilla virvelvinden och allt var full fart. Vi gjorde oss i ordning och tog på regnkläder och stövlar. 
Bilen brummade mot Halleberg som ligger ganska nära där vi bor. Det ligger två berg ganska nära och det ena åkte vi till. Efter ca 1 mil uppe på berget nådde vi parkeringen och började gå.
Hampus älskade att gå i skogen, han plockade stenar som han kastade. Tittade efter fåglar och hoppade mellan rötter och stenar. Någon liten vattenpöl här och där fanns också. När vi inte orkade gå med krokiga ryggar längre och promenaden gick alldeles för långsamt så fick han åka på min mage i sele eller bli buren av mig i armarna.
Totalt var promenaden säkert 3-4 km lång enkel väg och hampus gick säkerligen mer än hälften själv. Jag var förvånad hur mycket han orkade med i sett jobbiga underlaget. 
Väl framme såg vi all ramslök som tyvärr inte börjat blomma ännu, men som ändå doftade gott. Vi drog igång grillen med en gång vi kom fram och åt god korv och Hampus åt nästan en halv vattenmelon innan korven blev varm. Efter korven så gick vi ner till vattnet och kastade stenar i Vänern! Himla roligt tyckte Hampus men mamman var inte riktigt lika road eftersom det var vanliga stenar, blåste kalla vindar och vattnet var kallt. På vägen tillbaka såg vi massor av nyckelpigor! Det satt flera på en sten och efter det satt det minst 1 nyckelpiga på var och varannan sten. Mycket mysko. Hampus reagerade dock inte nämnvärt.
En av de vackraste platserna jag sett på länge. Ovandalen på halleberg i Vargön. Hela dalen är full i ramslök
Ramslök i enorma mängder, blandat med lite träd här och var.
Nyckelpigornas årsmöte. Samöingsplats: sten 1A.
Totalt såg vi kanske 10 nyckelpigor bland stenarna och ingen av oss vet varför. Jag försökte googla men hittade inga bra svar på varför de gör så.
Korvgrillning i regnet! 
Vackra ovandalen! 
Vacker bäck som rinner längs hela stigen från parkeringen ner till Vänern. Porlande och rogivande. Vackert behöver jag inte ens nämna.
När vi skulle åka hem var Hampus verkligen helt slut! Hans händer var som isbitar och han orkade inte gå själv för benen vek sig. Energin hade tagit slut. Jag bar honom i min fina sele till parkeringen. Väl hemma somnade han på 3 minuter.

Denna helgen var vi bjudna på 40-års fest för Johans systers sambo Emil. Det var ett otroligt trevligt utomlands där det bjöds på massor med grillade rätter och tillbehör. Emil hade förberett och grillat hela veckan inför detta. Bland annat bjöds det på pulled pork, högrev, oxbringa och lax som rökta med körsbär och rosépeppar. Redslaw, calefornia sweet style vitkålssallad, rödbeta relish med pepparrot, ok klar gurka med jalapenjo och ingefära, stuvad majs, grönsallad, vitlökssås och hemmagjord BBQ sås made from scratch. Tyvärr glömde jag ta kort på all god mat men jag kan säga att det var helt underbart gott. Roligt då det mesta var nytt för mig. Padrons fyllda med färskost och lindade i bacon var nog min absoluta favorit! 
Under tiden vi var på kalas så fick Hampus vara med mormor och morfar i deras husvagn för övernattning. Kul för oss allihopa, skönt för mig och Johan att slippa tänka på läggning, passning m.m. skönt med lite egen tid för oss själva också. 
Mormor var troligtvis i upplösningstillstånd när hon var på väg hit. Hon liksom jag har känslorna på utsidan kroppen, blir lätt ivrig och skiter i vad andra tycker om det.
På stranden och kastar stenar/grus i havet. 
Hjälper mormor att koka kaffe
Sovstilen är ljuvlig.
Det ska läras in tidigt att Saab är det bilmärke som är favoriten! 
Hampus och Doris letar efter stenar att kasta. Hon hittade massor och han hittade ingen. Han har nog lite svårt att veta hur stora stenar som krävs för att det ska låta plums när den landar i vattnet.
Så här Karlsson var jag på kalaset i lördags kväll 
Fr vänster: Johan, Kicki (Johans mamma), Gunnar(Johans pappa), Frej (Hampus yngsta kusin) och Ulf (Johans morbror).
På kvällen när vi kom hem så hade jag jättesvårt att somna och hade ont i magen. Smärtorna liknar molande mensvärk. Jag hade svårt att sova pga smärtorna, lyckades somna 05:30 till slut. Med Alvedon, Ipren och diklofenak i systemet. Då smärtorna inte gav med sig så åkte jag till jourcentralen där de trodde att det var just mensvärk/livmodersmärta och att jag fick återkomma om det blev värre. 
Vi var alltså på jouren i 3 timmar helt i onödan. Men Jag slipper fundera på om jag är gravid för det är jag inte. 
Lyckan i hans ögon när han fick syn på oss när vi hämtade hem honom idag var betalar när han rusar mot en och ropar mamma med ett leende från ena örat till det andra.
När vi kom hem var det dags att ta på pyjamas, däremot hade mitt barn lite andra tankar och tog på gummistövlar istället.
Vi avslutade kvällen med potta och sedan läsa säga i sängen. Jag tänkte dela med mig lite av mina tankar om potträning och dela våra erfarenheter i ett annat inlägg längre fram så håll utkik!
Kommentera här: