SENASTE DAGARNA I BILDER

Efter min intensiva jobb-helg så fick jag vara hemma för VAB i tisdags då Johan inte gick lämna på förskolan. Hampus hade tydligen ögoninflammation som jag inte sett eller lågt märke till (troligtvis för att jag träffade honom totalt 5 timmar på hela helgen.
Det gjorde mig dock ingenting att jag fick vara hemma med honom eftersom jag var helt slut efter helgen. Fördelen med ögoninflammation är också att han ändå är pigg som vanligt och orkar leka och busa vilket jag tyckte var kul som saknar honom så.
Det tråkiga är dock att vi inte kan träffa någon jämnårig eller någon med barn generellt eftersom ögoninflammation är extremt smittsamt.
Så i tisdags var vi "bara" hemma hela dagen. Vi myste och lekte på förmiddagen och var ute en snabbis på eftermiddagen. Han hjälpte mig att laga mat och vips så hazd den dagen gått.
I onsdags tog jag, min mamma och Hampus tåget ner till Göteborg (tar ca 35-40 minuter). Där gick vi till Alfons kulturhus som jag varmt kan rekommendera! Det finns massor med kul att leka med: höghus med rutchkana, leksaksaffär, mini-biograf, leksaks korvkiosk, labyrint, Alfons hemmabyggd helikopter, man kunde hälsa på hemma hos Alfons (inrett som det ser ut i böckerna) och en liten teater.
På övervåningen fanns små krypin, kojor, soffor, bord och bänkar som bjuder in till mysiga sagostunder. Man kunde bygga tågbana, leka med dockskåp, läsa ALLA Alfons Åberg böcker m.fl och gå en hinderbana. 
Så klart fanns det en souvenirshop och ett mindre café där man kunde köpa fika och lättare måltider. Efter att Hampus ätit pannkaka och glass var det dags för honom att sova. Vi tog därför en promenad genom trädgårdsföreningens park och det var strålande som och 10-12 grader varmt. Riktig vår. Vi gick därefter till saluhallen och åt lunch och sedan gick vi på shopping längs Kungsgatan och Drottninggatan. När Hampus vaknat drog vi oss tillbaka mot centralen och åkte hem igen.
I torsdags förmiddag åkte jag hem till mamma och pappa för att låna lite verktyg och få lite pysselsaker som mamma hade liggande hemma men aldrig använder. Vi var där några timmar och väl hemma var hampus redan uttråkad trots att klockan bara var 15:00. Vi drog igång med lite mat och sedan fram med pysslandet. 
De människor som känner mig vet att jag har lite svårt att vänta och lätt blir exalterad. Vilket även hampus blir. Han var överlycklig över glitterlimmet och vi hade glitterpulver i hela köket. Han var dock väldigt nöjd och jag likaså! Här kommer våra alster på bild:
Hampus glitterlim teckning med fjädrar. Gjord med lite hjälp att trycka ut limmet som var trögt. Färg och placering har han dock gjort själv.
Min gula påsk kyckling som jag bara fick en tanke på i huvudet hur jag skulle göra. Det var superenkelt. En toarulle, gult och orange papper, ögon (går att måla också såklart), en gul fjäder(eller valfri färg), sax, limstift och limpistol att fästa fjäder, näbb och ögon med.
Hampus fina fjäril som ska bli en fjärilstavla med flera små olika fjärilar på en större bakgrund.
Gillar ni att pyssla? Om ja, vad pysslar ni helst med? Har ni några bra tips på pyssel för barn i olika åldrar så tipsa mig gärna.

Kommentera här: