VÄGEN TILL KÖRKORT

Min väg för att till slut få ett körkort har varit lång och kringlig. Jag har fått göra uppehåll flera gånger, känt mig otroligt osäker och rädd som förare. Det har dock blivit mycket bättre och snart är det dags för mig att göra kunskapsprov (teoriprov) och förarprov hos trafikverket. Det är bokat och klart sedan länge och jag börjar känna mig redo för att köra självständigt! Jag längtar något oerhört tills den dagen jag stolt får köra iväg ensam, ni kan inte ana! 
Kunskapsprovet är bokat till den 22/7 kl 08:30
Förarprovet blir den 23/7 kl 10:45. Jag är otroligt nervös! Jag ska försöka att köra så som jag hade gjort om jag varit ensam i bilen. Försöka slappna av (kommer göra mindfulness flera dagar innan) och göra så gott jag kan. Jag försöker trösta mig med att jag alltid kan säga att jag inte blev nöjd över ett visst moment och vill göra om. Förhoppningsvis behöver jag dock bara köra upp en gång! Jag har ju en bil hemma som står och väntar på att bli körd! Jag har haft den sedan mitten på mars så den här väntat länge och tålmodigt på mig!
Det enda som fattas nu är att köpa en bilbarnstol till Hampus men som även det lilla miraklet som vi längtar efter kan använda! 
Den bilstolen vi använder nu är bakvänd och har inte jättegott om plats för Hampus ben. Den stolen kan dock användas från dess att bebis är nyfödd upp till 20 kg. Hampus kommer sitta bakåtvänt i minst 2 år till och sedan kommer han vändas framåt. Vid det laget har vi kanske en 1-åring som behöver en större stol snart. Då kan de två barnen följa varandras stolar tänker jag. Jag är därför inne på att köpa en vändbar bilstol men är inte säker på vilken än. Om vi har varsin bakvänd som funkar från nyfödd så kan det vara smidigt att ha en framåtvänd bältesstol som är lätt att flytta mellan bilarna till Hampus beroende på vem som hämtar/lämnar.
Det är himla svårt att veta vad man ska välja tycker jag! Just nu är jag inne på två olika stolar. De båda kan användas från nyfödd vilket jag anser är ett krav om vi nu ska ha ett syskon. Fördelen är att den första på bilden nedan är vändbar, är enkel att sätta in barnet i och passar som sagt från 0-4 år bakåtvänt och upp till 18 framåtvänd! Det kommer troligtvis inte bli så mycket framåtvänd åkande i denna stol för Hampus då jag tänkt köpa en ny framåtvänd stol till honom när han blir äldre. Så det gäller att hitta en stol med bra utrymme för benen och som räcker länge men som kan användas från nyfödd.
Denna stol verkar så snygg, smidig och perfekt att anpassa beroende på om man åker ensam eller om man har med sig syskon eller kompis i bilen. Nackdelen är att den är lite dyrare men fördelen är att man kan åka framåtvänd i den.
Fördelen med denna stol är att den här är det utrymme för benen. Den passar från nyfödd och upp till 25 kg bakåtvolt. Jag tror att denna stol hade passat oss bäst efter omständigheterna men jag måste prata ihop mig med han jag delar möbler med också! 

Hur har ni gjort när ni valt bilstol? Vad har varit viktigt för er? Har ni några tips eller råd?

Kommentera här: