SANNDRÖMMARE FINNS DET?

Jag och Johan har precis som jag skrev i föregående inlägg bestämt att vi ska försöka skaffa syskon till Hampus. 
Jag tog ut spiralen för 6 dagar sedan och fick därefter molande värk i magen och en mindre blödning. Jag tror inte att det var mens utan en blödning efter att ha blivit av med spiralen.
Det gick någon dag och sedan fick jag den klassiska "kletiga" eller "klumpiga" flytningen som kännetecknar att man har ägglossning.
Jag tänkte att det var lika bra att köra på, eftersom jag inte vet hur snart efter att spiralen tagits bort man kan bli gravid. Sagt och gjort så fick vi till det igår kväll. Efteråt så låg jag och tänkte och hoppades på att det skulle "ta sig" eller vad man ska säga. Jag lpg och tänkte mycket på förloppet, förväntningarna som följer en graviditet osv.


På kvällen somnade jag gott och sov riktigt djupt under natten. Jag drömde dock lite märkligt under natten. Jag drömde nämligen att jag var höggravid. Det var vår ute och Johan höll mig om midjan (vilket han aldrig gör eller har gjort tidigare). Jag hade sammandragningar, precis så smärtsamma som när jag var gravid med Hampus. Vi gick till specialistmödravården som såg ut ungefär som en hotelllobby. Vi fick komma in i ett första rum, litet som en klädkammare och där skickade personalen oss vidare i en lång korridor. Tillslut fick jag lägga mig i en gynstol. Det stod flera, kanske 10 st på rad, i samma rum, utan skärmar emellan eller någonting. Det låg 2 andra kvinnor som höll på att föda längre bort.   
Det blev ett hopp i drömmen och helt plötsligt hade jag en ljuvlig bebis i famnen. Hon var det sötaste jag någonsin hade sett med bruna ögon och Johans mörkbruna hår. Vi gosade en kort stund sedan var jag ivrig över att mamma skulle komma. Hon skulle ta hand om vår fina nyfödda dotter för jag och Johan skulle minsann gå på puben! Jag köpte rödvin och flörtade hejdlöst med en kille i baren medan Johan började prata med en gängmedlem och såg ingenting eller brydde sig helt enkelt inte om mitt flörtade. Precis då jag skulle ta på den snygga killen i baren så vaknade jag. 
Man kan ju undra om det finns något samband här? Drömmer jag om ett barn som jag längtar efter, drömmer jag om ett barn som blev till samma kväll, vem vet? Man kan ju i alla fall hoppas. Jag har dessutom väldigt mycket molvärk i magen, och det är oklart om det är pga ägglossningen (som jag vanligtvis känner av men inte så här mycket) eller om det kan bero på att jag snart ska ha mens(kanske slutet av ägglossning) eller om jag fortfarande känner av att spiralen togs bort. Jag håller i alla fall alla tummar för att det tar sig och att jag kan ta graviditetstest om 4 veckor som visar positivt! Frågan är om man inte kan ta graviditetstest tidigare än det? Det får jag se om jag gör, jag får försöka hålla mig och tänka på annat. Min semester till exempel! 
jag väljer att avsluta inlägget med dessa fina meme om graviditet för att påminna mig själv om hur jag mådde förra graviditeten och att det inte är så himla fint och mysigt som alla säger! 


Kommentera här: