MIDSOMMAR 2019

Årets midsommar firades i Skredsvik, hos våra vänner Robert och Emelie med tillhörande barn. Vi var totalt 20 st, 13 vuxna och 7 barn. Firandet startade tidigt på midsommarafton, samling kl 14:00 hos det finaste värdparet. Det blev så klart en hel del snack, lite dryck och efter en stund drog första leken för dagen igång. Spotta groda. 
Precis som det låter handlar leken om vem som kan spotta en grön godis groda längst. De två lagens gemensamma längd vann. Tyvärr är jag mindre bra på att spotta groda men kom ändå ca 3 meter. Chrille var den som spottade längst 5,3 meter.

I väntan på att grillen skulle bli varm så spelades det beer-pong, vilket jag är mindre vrå på det med, men jag satte ändå två stycken. Nackdelen var att bordet var lite för långt så det var svårt att träffa muggarna som dessutom var kvar sedan förra året och endast diskats. Det var någon polsk öl som smakade diskmedel och fy vad den var äcklig. Som tur är så drack jag bara en dl av den vedervärdiga drycken.
Chrille försöker snacka teknik och strategi, jag försöker mest träffa bordet medan Birgitta (till höger) hejjar på.
Barnen ville så klart också vara med och de fick kasta några bollar in emellan men så klart drack de ingenting. Här står Alice redo att kasta medan Lowa är näst på tur
Ungdom faktiskt träffade muggen med denna underliga taktik. I bakgrunden kan man skymta Jocke 
Chrille iförd midsommarstassen

John och den finaste amstaffen Dixie hänger utanför husvagnen.
Även huskeyn Zeke fick lite gos av John. 
Hampus och John hade så himla roligt ihop. De kastade boll, lekte jage, hoppade studsmatta och körde traktor ihop. Hampus härmade John exakt och visade sig kunna klättra upp till studsmattan helt själv.
Till slut var det dags för mat äntligen. En fantastiskt god entrecote, hemgjord potatissallad, bea, färskpotatis och västerbottenostpaj serverades. Vi åt allihop vid ett stort långbord inne i värdparets stora dubbelgarage. Så klart hade de även en bär o garaget, musik spelades och alla hade himla trevligt. Även om alla familjer drack alkohol så var det dock inga mängder. Alla tog det med ro tills dess att barnen somnat, vilket både jag och Johan anser är viktigt. Varken jag eller Johan såg någon anledning till att dricka och ibland vet jag att Johan tycker det känns skönt att vi båda är nyktra när han gärna druckit öl om jag kunnat köra.
Efter maten blev det mingel innan kaffe och cheesecake serverades med färska jordgubbar. Vid detta slaget var klockan redan 20:30 och Hampus var väldigt trött. Han låg i vagnen och tittade på spöket Laban men tröttnade ganska fort. Dessvärre kändes det inte som någon idé att stanna och försöka få honom att somna, vilket vi båda visste eftersom natten och efterföljande dagar kommer vara kaos om vi inte sover ordentligt. Självklart fanns sängplats om vi hade velat det. Dessvärre sover inte Johan eller Hampus särskilt bra när vi är borta så vi åkte hem.
Innan vi åkte så bestämdes det att vi skulle gå ner till vattnet och ta den årliga midsommarbilden. Sagt och gjort så fick vi ner, medan somliga sprang.
Försten ber till vattnet! Stella, Alice och Bonnie
Alice och Stella är fulla i spring nu när det är sommarlov. 

Bilden blev av till slut och detta är alla som var med på denna fantastiska midsommar.
Från vänster: Hampus, Jag, Johan, Daniel (även kallad Svan då han heter så i efternamn), Jocke, Lisa, Lowa, Inez, Robert, Bonnie, Josefin, Stella, Ulf, Daniel (även kallad Brattberg då han heter så i efternamn), Birgitta med bebis i magen, Chrille, Alice, Cia och John. Den som fattas på bilden är då Emelie som agerar fotograf.

Vi var hemma strax efter 21 och givetvis somnade Hampus i bilen på väg hem. Vi bestämde oss för att parkera precis utanför ytterdörren (trots att vi har parkering som vi hyr 200 m bort) för att enkelt kunna bära in Hampus sovandes. Han tappade nappen och snutten i sömnen och öppnade ögonen när jag precis fått ut honom ur bilstolen, han somnade dock om och öppnade ögonen när ytterdörren stängdes. Han somnade halvt ändå tills jag lade ner honom i sin säng. Han halvsov men vaknade till så smått medan jag tog av fleecetröja och bytte blöja. Dock så somnade han för natten efter kanske 15 minuter. 
Jag var helt slut och bestämde mig för att gå och sova. Jag somnade med sminket fortfarande kvar när klockan var 22:30 och visste att jag inte behövde gå upp fören 09:30 morgonen därpå. 
Jag stensov under natten och vaknade till av att Johans klocka ringde vid 08:30. Jag var vid det tillfället väldigt kissnödig och gick upp medan jag fortfarande blundade och kissade. Smög tillbaka ner i sängen och sov vidare med vetskapen om att klockan snart skulle väcka mig. 
Det var dock inte väckarklockan som ringde och väckte mig utan han jag delar möbler med (Min mosters uttryck, sagt med kärlek så klart). Han undrade hur det gick för mig och om jag inte skulle komma upp snart. Vid den tiden så var klockan 10:30 och jag hade med andra ord stensovit i 12 timmar. Jag har känt mig mer utvilad idag än på länge. Dessvärre är tröttheten tillbaka och det är snart dags att sova igen. 


Kommentera här: