SORGEN ÖVER DET SOM ALDRIG BLEV

Ni är säkert en del som följt mig ett tag som vet att jag drömmer om ett syskon till Hampus. Jag har väntat, längtat, tränar och gråtit i all förhoppning och förtvivlan vid negativa graviditetstest.
I måndags skulle min mens ha kommit enligt mina beräkningar, exakt 2 veckor efter ägglossning, men den kom aldrig den dagen. Jag avvaktade, väntade och inget hände, mensen uteblev flera dagar. Jag teatade 2 gånger innan beräknad mens. Så klart testade jag i onsdags och igår igen då jag fortfarande inte fått min mens. Totalt 4 st graviditetstest, alltifrån tidiga, digitala och vanliga stickor. Alla var negativa och trots resultaten hade jag på ett litet plan önskat att jag blivit gravid ändå men att det inte syns på test ännu.
Ni förstår kanske besvikelsen som uppstod när jag väl fick min menstruation sent igår kväll/natt.

Men Men, det är inte mycket att göra. Jag får försöka om ca 10 dagar igen! Då är jag som mest fertil och chanserna är som störst att bli gravid. 
Minns knappt om jag har skrivit om detta men då kommer det igen här. Johan vill vänta med syskon eftersom han känner att han inte kommer orka med ett barn till. Han känner att egentid och vila är något han verkligen behöver mer av, vilket inte alls går ihop med ett och framför allt inte med två eller fler barn. Framför allt inte spädbarn.
Jag tror och hoppas dpck att han känner så nu för att hans semester är slut och för att han varje år brukar bli deppig sista veckan för då har han tröttnat på ledigheten och umgänget för länge sedan.
Jag tog tillfället i akt att dränka mina sorger när jag skulle ut med en tjejkompis och hennes vänner igår kväll. Jag hade faktiskt väldigt trevligt trots att jag kände mig ledsen och nedstämd. Dock ville jag inte berätta i sällskapet som jag aldrig tidigare träffat där en av tjejerna även kämpar med fertilitetsutredning och ofrivillig barnlöshet. Jag vill inte sitta och beklaga mig eftersom jag redan har en högt älskad son som blev till på andra försöket.
Det var Maja som bjpd med mig till denna mysiga kväll. Vi började kvällen på pinchos där jag drack vit sangria och en öl innan vi gick vidare mot folkets park där Molly Sandén och Timbuktu skulle uppträda under kvällen. Vi satte oss i gräset utanför parken och pratade, drack oss småfulla och fnissade hejdlöst åt allt dumt vi kvinnor gör i livet för andras och ibland vår egen skull.
Det var en varm kväll, 26 grader och inte mycket till vind. Jag körde all in med paljettklänning, platåklackar, utsläppt hår (vilket jag aldrig annars har) och glitterögonskugga. Jag var den enda som var så pass finklädd. De flesta körde jeans och top eller tunika/långklänning. 
Jag tog med mig 3 småflaskor jägermeister (som jag ibte ens tycker om) och en liten skvätt 50%-ig miintu och en skvätt miintu black. Jag hade ingen öl, inget vin och inget lämpligt att ta med att dricka så det fick duga. Maja tog den 50%-iga miintun medan jag tog miintu black och jägermeister. Jag blev lite småfull och härlig.
Efter parken så gick vi till öltälten som alltid står uppradade längs kanalen varje gång fallens dagar går av stapeln. 
Det var ganska mycket folk i rörelse och vi bestämde ganska snabbt att gå till backstage-tältet (som spelar hårdrock/metal precis som puben med namnet backstage).
Det var otroligt mycket folk i tältet när vi kom dit vid 20:45. Det var knökat i baren och vi fick lyckligtvis dela bord med en av tjejernas bekanta. Vid det här laget var Maja kalasfull, och drack inget mer på hell kvällen. 4 öl och en 6a miintu räckte gott för hennes del. Det var första gången hon gick ut sedan hennes dotter som är 1 år föddes. De flesta hade småbarn och var i princip aldrig ute längre vilket var kul för alla gick all in.
När klockan var 23:00 så drog de första 3 hemåt. Den ena tjejen skulle ta med sig Maja hem men bara drog utan att säga hejdå eller någonting. Jag diskuterade och sa att jag kunde ta med Maja hem om det var så.
Sagt och gjort, vi gick för att köpa fyllekäk som till min stora lycka blev LANGOS med räkor! Vi sölade i oss dem sittande på en trapp innan jag följde Maja till taxin och sedan gick hem och stensomnade.
Hur jag mår idag kommer i ett senare inlägg! 

Kommentera här: