SISTA DAGARNA AV FÖRÄLDRALEDIGHET OCH SEMESTER

Igår efter alla negativa graviditetstest kände jag mig inte det minsta nöjd/glad utan uppriktigt sorgsen. 
Jag kände dock att jag behövde vila och sov faktiskt riktigt gott under natten även fast det tog tid innan jag somnade.
Jag vaknade vid 07 av att min fina Nahla började söka min uppmärksamhet genom att krafsa på en kartong, tugga på ett papper son råkade ligga framme.
Jag somnade inte om innan klockan ringde vid 07:30. 
Jag började packa kläder, sängkläder och tog sedan en lugn tur in i duschen med hårinpackning innan jag väckte Lilleman.
Vi kom iväg till slut med hela bilen fullproppad med grejer. Hampus satt med hans madrass ihoprullad och liggande bredvid och över hand bilstol likt en koja. Fick ingen bild på det men jag skrattade som en tok. Greta gris fick underhålla på väg till stugan som ligger i Lane-Sund strax utanför Uddevalla, mot Lysekil
Stugan ligger precis intill havet och utsikten är underbar. Stugan är liten med 2 sovrum och en liten gäststuga för att fler ska få plats.
Stugan är gammal men det finns vatten i kranen, toalett och dush. Det luktar härligt instängt och gammalt när man kommer in.

Vi började med att äta korv och bröd till lunch för att sedan ta en promenad med Hampus i vagnen så att han somnade. Det tog inte många minuter så vaknade han igen och jag promenerade säkert 1 timme för att få honom att somna om men icke! Totalt blev det 5 minuter sömn
Utsikten från det lilla trånga köket. Jag älskar fönstret där man kan stå och kika ut medan man diskar/lagar mat.

Efter promenaden så kände vi att vi var tvungna att hitta på något. Johans syster kom på besök med sina 2 barn  (1 bonus). Hampus var inte särskilt intresserad av att leka med varken Frej som är 16 månader eller Alex som är 12 år.
För att hålla Hampus någorlunda lugn och på gott humör så tog vi bilen till en camping som ligger någorlunda i närheten. Där lekte han på lekplatsen, åkte rutschkana och kastade olika stenar i havet.
Havstens camping och resort. Kan VARMT rekommendera stället. Mysigt på alla sätt och vis! Nära till havet, mycket att göra på campingområdet och vacker omkringliggande natur.
Väl tillbaka i stugan startades grillen och potatisgratängen åkte in i ugnen. Hampus var så himla trött så han fick hoppa över middagen och fick en smörgås innan det blev läggdags. 2 timmar tig läggningen och det var både ljust, varmt och tröttsamt.
Det var dock inte mycket att göra åt saken mer än att kämpa på. Det som är mest frustrerande när man sover borta är att allting är så spännande, det är inte som vanligt och Hampus vill gärna gå ur sängen, testa vart gränsen går m.m.
Vi fick dessvärre äta i omgångar men alla fick varm mat i magen till slut.
Kvällen avslutades med sällskapsspel (jag fullkomligt ÄLSKAR att spela spel!)
Vid 22:30 var alla trötta och vi sa godnatt. Jag smög in till Hampus som sov på sin madrass på golvet. Han vaknade dock vid 03:45 och ville krypa upp och sova bredvid mig. Vilket han såklart alltid får. Sömnkvaliteten är ju inte särskilt bra när man ligger ihop med en 2-åring i en 90-säng.
Vid 06 gav jag upp och vi gick upp. Jag var så trött och satte därför Hampusframför Greta gris på surfplattan och hämtade chipsskålen från kvällen innan. Jag halvsov i någon timme i alla fall.
När vi gick upp så möttes jag av denna ljuvliga utsikt! 
Havet var vindstilla och allt var tyst och lugnt.

Efter frukost tog vi bilen till Lysekil där vi gick in på havets hus för att kolla på fiskar! 
Hampus var faktiskt över förväntan intresserad av fiskar, krabbor osv.

Efter besöket tog vi en promenad in mot centrum, köpte hamburgare och gick sedan för att köpa färskfångade räkor till middag. 
Väl tillbaka i stugan fuck Hampus plaska i en hink med vatten och springa runt naken i trädgården, helt underbart! 
Efter att vi klämt i oss 2 kg räkor, 4 baguetter och 1 stor burk aioli städade vi ur och packade för att åka hem igen. Borta bra men hemma bäst!
Utsikt från Havets hus.
När vi köpte baguetter och aioli sätt Hampus i korgen helt överlycklig! 

Kommentera här: