NÄRHET & KÄRLEK

Sedan Hampus var nyfödd har han och jag haft ett stort närhwtsbehov. Jag tyckte det var jobbigt och olustigt när han inte var hos mig i famnen, vilket resulterade i att han sov på min arm. Jag kände mig osäker när han låg i sin gigantiska spjälsäng och jag sov otroligt dåligt då.
Det hela resulterade i att han sov i sängen tillsammans med mig för att jag tydligt skulle kunna se och tolka hans signaler. Jag blev otroligt mörkrädd, sov med pannlampa tänd i säkert ett halvår då jag hela tiden ville se honom.


Han sov ofta på mig eller i min eller Johans famn. Vi trivdes bra med det till en början men efter ett tag tröttnade jag på att ständigt bli bunden till soffan. Jag köpte därför en bärsjal eftersom han starkt ogillade att ligga själv. Han älskade närhet, och jag drogs in i bärsjalsvärlden med buller och bång då han var 2 månader. 
Närheten har alltid varit central, han har alltid och kommer alltid att få närhet från mig och sin pappa. Många har kommenterat och ifrågasatt att han kommer vänja sig och aldrig vilja gå själv. Det som nu är precis råka motsatsen. Han vill/behöver inte all närhet på samma sätt längre. Han är trygg i sig själv, vågar upptäcka världen på egen hand och jag inbillar mig att det har med bärandet att göra. Genom kärlek, värme, uppskattning och uppmuntran växer barnet i sig själv.
Matstund inför läggning
Slutet av sommaren 2018
Första sjalningen i trikåsjal när Hampus är 3 veckor gammal
Tränar på att knyta ryggsäck knyt med sjalen
Tultare vill också vara nära och mysa
Skogsutflykt maj 2018
Bärsele är också härligt
Tog bilder inför försäljning 
Öronpill, tittar på världen tillsammans och pratar hejdlöst.
Sjalen funkar utmärkt som filt 
Ännu en skogstur

Idag somnade Hampus för lunch på min arm. Han rullade ihop sig, vände sig mot mig och drog en djup suck. I nuläget behöver han min närhet och jag tänker inte neka honom. Jag finns alltid här; stöttar, sätter gränser, tröstar och pushar när det behövs.
För det är det viktigaste en förälder kan göra enligt mig: vara närvarande, känna in och finnas där.Kommentera här: