MONTERING

Jag skrev igår att jag fått hem Hampus nya bilstol och att den skulle monteras idag.
Får jag stolt presentera.....   *TRUMVIRVEL*


Britax römer multi-tech III monterad i min egen bil helt och hållet själv!! Jag är så imponerad och stolt över mig själv att jag knappt vet varför!

Jag läste bruksanvisningen noggrant igår kväll för att vara väl förberedd inför montering och som sagt jag lyckades galant, helt på egen hand! 
Stolen var relativt enkel att montera om bruksanvisningen följdes steg för steg. Däremot upplevde jag att stolen verkade sitta lite löst vid första försöket. Den gick liksom att vicka i sidled utan att jag kunde rätta till det på något sätt.
Jag passade därför på att fråga min kloka och kunniga pappa som monterat en bilstol i min mammas bil på liknande sätt. Han tipsade om att om man lägger tyngd på sittytan i bilstolen så kommer den längre ner i sätet. När sätet är nertryckt drog jag åt bilbältet lite hårdare, stängde klämmorna, drog åt bältesremmarna och fällde ner stödbenet på nytt. Därefter satt bilstolen som en smäck! Det finns gott om utrymme för Hampus ben, mycket mer än i den bilstol som Johan har i sin bil (Concord Reverso plus)
Fördelen med den stol som Johan har i sin bil är att den kan användas från nyfödd med ett infant-insert.

Så här ser det ut med inlägget bredvid och i stolen. Det kommer bli perfekt när vår bebis behagar dyka upp! För den som vill veta mer så kommer en länk HÄR.

Det bästa med den nya stolen som sitter i min bil är att den kommer passa upp till 25 kg alternativt 6 år. Den kan vändas och användas framåt från 9 månader (endast enligt tillverkaren, enligt NTF rekommenderas barn att åka baklänges till minst 4 års ålder, helst längre! 
Sätet i multi-tech III kan anpassas i bredd för bättre passform. Huvudstödet kan lätt justeras allt eftersom barnet växer.
Jag gillar även den grå skruven som kallas SICT, som är ett bra skydd vid sidokollision.
Bältesselen i stolen går att dra ut riktigt långt vilket är smidigt om barn i olika åldrar ska använda stolen.

Jag är än så länge mycket nöjd över detta köp och jag är övertygad om att Hampus kommer gilla den också när det väl blir dags att åka i min bil.
För att hålla koll och kunna se honom i baksätet så köpte jag en spegel från besafe. Den var lite svår att få till en bra vinkel på eftersom jag även valt ett sparkskydd med plats för surfplatta. Men jag lyckades till slut. 

När allt var monterat och klart var jag genomsvettig! Det rann bokstavligt talat svett i pannan och det var jobnigt att ha glasögon pga värmen. Sminket höll sig inte på plats, solhatten hade gjort så att håret låg slickat mot huvudet pch värmen gjorde att mitt jumör var värdelöst. Jag blev irriterad på Hampus som klättrade runt i min bil och tjatade "mamma....mamma....MAMMA" hela tiden. 
Det hela blev inte bättre av att jag hade en tajt, väldigt urringad klänning pch strumpbyxor på mig! Klänningen gled ner och visade hela BH:n pga för stora bröst i proportioner för övriga klänningen. Innan det svalnade av trodde jag att jag skulle explodera av värmeslag.

Kommentera här: