MODER AV OTÅLIGHET

Imorses vaknade jag med en stark känsla av att vilja ta ett graviditetstest. Sagt och gjort tog jag ett test som dessvärre var negativt. Jag förberedde mig dock på det resultatet redan innan. Jag blev dock ganska ledsen och besviken ändå. Min längtan är så himla stark och jag känner mig så extremt redo för syskon och ännu en graviditet även fast den troligtvis kommer bli kämpig.

Johan märkte att något var på tok och jag delade så klart med mig. Jag förklarade att jag kände mig ledsen, att jag så gärna vill men jag är rädd att det kommer ta lång tid innan jag plussar. Såklart är det inget som jag direkt kan påverka för utom att slappna av och inte tänka så mycket.
Vi talade häromdagen om att Johan kände sig trött på livet, hängig och nere pga. allt som ständigt händer/måste hända med Hampus. Just då ville Johan ev. avvakta med syskon tills vidare. 

Efter samtalet idag så tyckte han dock att vi skulle fortsätta försöka för tillslut kommer det att ta sig och när det blir kan vi inte påverka så mycket.

Jag känner mig fortfarande ledsen och besviken även om jag är medveten om att det endast är 1 månad sedan jag tog ut min hormonspiral och att två ägglossningar inte är så många som misslyckats.

Jag känner nu umder kvällen att den molande mensvärken kommer krypande och jag laddar med spänning för att den inte ska komma alls trots negativt resultat på testet.

Jag är inte helt säker på min cykel och dess längd som jag var innan spiralen sattes in. Setta gör aty jag inte riktigt vet när mensen förväntas komma. Frågan är ju dock om jag vill veta? Eller vill/kan jag bara låta det bli som det blir? Jag öigger här med hjärtklappning och ångest för att jag längtar så mycket!
När blev jag så fanatisk? När slutade jag mig bry mig om andra saker? Vad har jag gjort för tokigt mot mig själv?


Ett tredje alternativ är ju dessutom att det är alldeles för tidigt för att lunna testa positivt. Enligt instruktionen kunde man ta upp till 6 dagar före beräknad menstruation. Så alltså kan jag vara gravid men testet visar negativt ändå pga för låg koncentration av Hcg-hormon (graviditetshormon).

Kommentera här: