FLYTANDE TANKAR

Häromdagen var vi ute med skärgårdsbåtarna som tog oss runt olika delar av Uddevallas skärgård. Det var en trevlig båttur på 1,5 timme. Hampus var dock aningen för liten, han tyckte inte det var tillräckligt intressant att titta på båtar, badgäster och annat längs vägen.

Jag var och träffade en kompis från min mindfulnessgrupp i fredags! Vi har träffats en hel del och jag ÄLSKAR att umgås med den här glada, fnissiga och ärliga tjej! Hon är trevlig och lätt att umgås med. Det känns som att jag har träffat en själsfrände trots att vi träffat henne max 10 gånger.
Hampus hjälpte Maja och hennes man Niclas att vattna sin egenodlade potatis.
Är det möjligtvis en framtida trädgårdsmästare? Florist? Ja vem vet? Det enda jag vet är att han blir överlycklig när han får hjälpa till och framför allt när han får vattna.
Jag tror att Hampus tycker om Linn väldigt mycket! Han var nästan som en storebror till henne, visade henne att man inte skulle riva av bladen på potatisen, hur man plaskar i poolen och gav henne kramar vid 3 tillfällen trots att jag inte frågade eller bad honom ge henne en kram.
Det skiljer 13 månader på Hampus och Linn. Trots det stora glappet i ålder så har de roligt ihop. Linn verkar vara lite avvaktande, hon kollar in allt han gör för att sedan härmas. Hampus sprang runt i vardagsrummet och Linn som inte går själv började småspringa fram med mamma i hasorna. Förhoppningsvis kommer de ha fortsatt roligt ihop genom åren.


Hörrni, jag vet att jag är tokig i bebissaker och att jag inte borde längta så mycket edter ett syskpn när jag redan har ett barn sedan tidigare. Jag önskar dock inget mer än ett litet litet pyre som ska växa till sig i min mage i dryga 38-40 veckor.
Undertiden jag längtar och väntar på att tiden ska gå så jag kan ha nästa ägglossning. Jag vill bara få ett plus och det NU!
Jag kikar därför runt på barn/babyprodulter och det är nästan som att jag boar mig redan innan jag blivit gravid! Inte jättekonstigt kanske men det är något som fördriver tiden och ger mig tillfällig tillfredsställelse. 

Jag har idag blivit helt kär i en syskonvagn som jag dock är lite osäker på om vi behöver. Samtidigt kan det vara skönt att ha möjligheten att köra båda barnen samtidigt men ändå använda singelvagn om Hampus är på förskola eller liknande.
Jag gillar möjligheten att kunna kombinera de olika delarna på så många olika sätt! Det känns verkligen som att den kommer användas flitigt av mig på alla promenader, hämtningar/lämningar m.m.

Det verkar så smidigt att man kan vända barnen mot varandra, med ryggen mot varandra och med liggdel och sittdel. Smidigt att kunna vända om någon behöver sova tex. Det är väl en av nackdelarna om man jämför med Emmaljunga double viking 735. Där kan syskonen lättare nå varandraoch störa den andres sömn. Jag inbillar mig att uppababy hade passat oss perfekt. Vagnen kan användas upp till 22,7 kg och det funkar säkert fint oavsett hur man gör! Funderar dock på att köpa den som singelvagn och köpa adapter och en extra sittdel. Alltså köpa vagnen utan liggdel. En bebis kan absolut ligga i vagnen trots sittdel. Om det är så finns säkert möjlighet att använda mjuklift tills minstingen blivit stor nog.
Nackdelen är att chassi, liggdel, adapter och syskonsits kostar 14 596kr nytt! Vilket enligt mig är en hutlös summa! 

Om jag väljer bort liggdelen och endast väljer chassi, sitter, adapter och syskonsits så kommer det att kosta 11 796 kr. Visst tjänar jag lite på det men då får jag inte den färg jag själv vill ha och ingen möjlighet till liggdelen som kam vara praktisk att ha om man sover borta t.ex.

Nu ska jag skriva lite om mina älskade pälsbollar. De är ständigt med oss i vardagen och vad jag kan tolka så gillar de båda tjejerna Hampus på sitt eget sätt. Nahla går ofta fram och stryker sig mot hans ben. Hon vill ofta vara i samma rum som honom och tolererar hans ibland oförsiktiga sätt. Är det något hon ogillar så går hon. Det har aldrig varit några problem. Inte ens när han var 7 månader, kröp fram och drog henne i Norrgården. Hon bara fnös och flyttade sig inte ens. Hon är världens bästa storasyster
Hon är samtidigt världens bitch mot Smilla. Så fort Smilla hoppar efter Nahla och vill busa så fräser hon hejdlöst och morrar åt henne. Precis som en storasyster som är trött på sitt småsyskon. Känns som att hon mpste markera att det räcker. 
Hon är definitivt den som bestämmer, hon knör bort Smilla från matskålen, medan Smilla lämnar maten utan minsta ljud eller protest.
Nahla är dessutom otroligt matglad och har varit det sedan hon var liten. Hon tigger till sig mat, hittar sätt att uppröra oss på så att vi till slut tröttnar och ger henne mat när hon vill. Det med maten går dock i perioder, det är lite lugnare nu men mest tror jag det beror på att vi är lediga och kan mata oftare när vi är hemma. Hon är underbar och hennes kärlek till mat är en av hennes karaktärsdrag och personlighet. 

Däremot blir jag galen på denna katt (Nahla) som vid flertalet tillfällen senaste månaderna börjat kissa och ibland även bajsa utanför lådan. 
Jag har blivit mer frekvent och bättre på att städa och rensa i lådan, köpt nya lådor (har två st, båda stora, utan höga kanter, utan tak), bytt sand vid 4 tillfällen, flyttat toalådorna och försökt tillgodose de behov hon har men utan förbättring. Nu händer det flera gånger i veckan och jag vet knappt vad jag ska göra mer. Så klart kan jag inte bli arg på henne eftersom hon bara visar sitt missnöje på det enda sätt hon kan. Hon har aldrig kissat eller bajsat någon annan stans än där lådorna står eller har stått. Vi har en babygrind så hon kommer inte åt stället där hon först kissade.

Om dessa problem fortsätter så är jag rädd att vi måste omplacera henne. Frågan är dock om vi då ska omplacera tjejerna ihop eller om Nahla trivs bäst som ensamkatt? Egentligen tror jag att hon mått bäst om hon fick vara ensam och ha möjlighet att få vara ute (vilket hon älskar). Tyvärr har vi ingen balkong längre så det kanske blir bättre om/när vi flyttar?

Kommentera här: