FALLENS DAGAR

Som jag skrev i föregående inlägg var jag ute igår på fallens dagar. I Trollhättan där jag bor så är det en stor folkfest varje år den tredje helgen i juli. Stadsfesten börjar på fredag eftermiddag då det är en löptävling även kallad "Kraftprovet" där det brukar vara väldigt mycket publik. Loppet är 11,6 km långt och går runt sluss- och fallområdet i en backig terräng.
Efter kraftprovet står öltälten uppradade längs hela strängarna där kanalen går. Det är marknad, försäljning och väldigt mycket folk som är i rörelse. Det bjuds alltid på livemusik med minst 2 företrädanden varje kväll. 
Även Kungsgatan är full av marknadsstånd och mycket mat, godis, snacks och liknande säljs. 
Det roligaste med fallens dagar är allt folk som är i rörelse. Man träffar alltid någon som man känner och det är så klart himla kul.
Här är hampus 3 hittills upplevda fallens dagar:
Första fallens gick vi med barnvagn i folkmassan för att titta på kraftprovet. Hampus sov större delen av tiden och tolererade hörselkåporna utan minsta problem. 
Förra året var han så här glad då han fått sitt livs första ballong av sin mormor och gammelmormor Britt.
2018 fick han en blå katt som ballong. 
I år fick han denna ballongen av sin farmor och farfar och jag tror ballongtraditionen kommer fortsätta år efter år tills dess att han vägrar ballonger mera vid 14 års ålder! 

Tänk att dessa fina fall finns i denna lilla tråkiga stad som jag delvis fortfarande ogillar. Mäktigt är det att se allt vatten som forsar fram när det väl släpps. Likväl som det är häftigt att se en båt slussa upp eller ned längs kanalen till/från gamle dal och vidare.

Nej nu får det vara nog med turistattraktioner och tips! 
Åter till gårdagens festligheter. Kvällen var grym och jag hade så kul! Dessvärre blev jag inte riktigt så full som jag hade velat men eftersom Maja stod för det och jag inte alls kände brudarna vi hängde ihop med så var det ändå okej. Jag hade dock trivts bättre med mina egna vänner, med min bror och hans sambo eller till och med min mamma och pappa.
Det var inte det att någon var otrevlig eller så men snacket handlade mest om människor jag inte känner, vilka upplevelser de har haft ihop osv. Vilket gjorde att jag kände mig lite som en outsider. Sedan är jag otroligt social, frågvis och kan ta plats i samtal så det var inte det. Jag minglade och pratade på efter bästa förmåga samtidigt som jag försökte lära känna vem som var vem, vilken plats alla hade osv.

Hur mådde jag imorses när klockan ringde tror ni?
Såklart tror de flesta att jag vaknade alldeöes för bakis, men icke! Min mamma och min bror är de som när de är bakis blir riktigt bakfulla, mår illa och kräks. Jag och min far är desto bättre med det. Jag vaknade och kände mig mest trött. Otroligt trött blir jag dagen efter. De senaste 2 åren kan jag ha lättare huvudvärk och dovt illamående. Direkt jag gick upp så mådde jag endast lite illa men det gick över efter 5 min.
Så endast tröttheten var kvar. Vi åt frukost ihop, och vilade en stund framför Greta Gris. Därefter klädde vi på oss för att ta en snabb kik på fallens dagar med Hampus nyinköpta begagnade cykel som han böev överlycklig för! 
Johan köpte denna trehjuling med cykelstång och en 12" balanscykel begagnat för 300 kr vilket var värt varenda krona. Hampus kunde inte riktigt styra cykeln och vurpade 3 gånger då han vred styret för häftigt. Han orkar dessutom inte trampa ordentligt ännu men det kommer när han blir lite längre sedan. Vem kunde cykla första gången de provade liksom?
Vi strosade runt i stan och pausade på Glass-Oskars lekplats eftersom det kom en störtskur. Lek på lekplatsen , cykeltur och glasspaus vid kanalen var mysigt tyckte vi allihopa! 
På vägen tillbaka kollade vi in marknadsstånden och jag fastnade vid ett stånd hemsydda barnkläder! Givetvis hade jag kunnat köpa massor men det fick räcka med en mössa i dubbelsydd trikå. Så klart blev det sen med brandbilar på när Hampus fick välja själv.
Lil-Len kallade de sig och jag tror att de var systrar som hette Lilian och Lena. Otroligt fina plagg hade dem i alla fall! 

Kommentera här: