ENOUGH IS ENOUGH!

Jag blir så himla öedsen när jag går ut i mina sociala medier nu under semester-tider. Det är bilder på griööar, middagar, vin, båtar, husvagnar, hav, nöjesfält och glada barn. Det är väl precis så det är när en familj har semester ihop under årets varmaste månad?

Nej så klart är det inte alls så vackert, glamouröst och lyckligt hela tiden. Kag försöker ständigt att vara medveten om att en bild endast är en bild av 100 som tagits den dagen. Antagligen har vederbörande tagit oändöigt med foton/filmer men så klart vaöt ut den bästa att publicera. Det är så självklart, även jag gör så.
Däremot kan jag bli så trött och numera irriterad över att det ständigt skrivs att allt är häligt, underbart och mysigt. Jag förstår så klart att utflykten till SydKoster var en härlig dagstur, däremot nämns det aldrig stressen för att hinna med färjan, all oändlig packning i denna hemska hetta som varit idag. Det skrivs inget om barnet som gallskriker för att hen inte får ta med sig sina 432 gosedjur och 73832 leksaker. Det påtalas inte om den störda nattsömnen eller de hemska läggningarna, syskonbråken eller tjafset föräldrar emellan.
Så klart är detta något som förekommer i alla familjer mer eller mindre men jag blir trött på att aldrig få läsa om någon annans vredesutbrott för att barnet hällt ut 5:e glaset mjölk på 20 minuter. 

Jag gör allt i min makt för att visa min vardag, precis som den är, med såväl härliga stunder (kanske 1-2 per dag... dvs ca 30 min/dygn) och med ångest/stress/irritation. Jag vill beskriva dagen så verkligt jag kan för att det är något jag själv velat läsa om. Mina inlägg på instagram har därför minskat avsevärt och jag lägger ut minimalt med bilder just för att jag inte vill att någon tror/dömer att vi ständigt är lyckliga glada m.m. vilket i sin tur kan leda till psykisk ohälsa för någon annan.

Här är ett exempel... jag tänker att bilden inte ska symbolisera något speciellt, bilden är neutral och säger inte så mycket. Den kan dock tolkas som stötande om en förälder till ett barn som sover dåligt. Föräldern kan tänka att alla i hens flöde har barn som sover.... osv osv.
Det som inte framgår på denna bild är att vi i 30 minute kämpat på eb stor båt med att hålla honom vaken för att inte störa middagsvilan. Han var trött, gnällig och kunde imte sitta still. Jag fick hålla fast hpnom för att kunma byta blöja medan han skrek som en stucken gris.

Jag vet knappt vart jag vill komma med detta inlägget men jag hoppas att fler och fler ser och blir medvetna om hur vi påverkar andra människor med det vi publicerar. Frågan är för vems skull vi gör det? Är det för att imponera? För att provocera? Skapa avundsjuka? 

Vad tror du?

Kommentera här: