CAMPINGLIVET

Som ni säkert förstår så är hemma, lediga pch har semester! Eller Johan har semester och jag är föräldraledig  (även haft 3v semester innan). Vi är lediga denna och nästa vecka sedan är det dags att börja jobba igen, vilket i nuläget känns motigt och inte alls något jag vill.

I heögen var vi på kalas hemma hos Hampus halvkusin som fyllde 12 i förra veckan.
Det bjöds på grillad korv med bröd och rabarber/hallon paj ute på deras stora altan. Vädret var soligt men inte för varmt, helt perfekt enligt oss! Fördelen hemma hos Johans syster är att de har baksida ut mot en innergård där både Hampus och lillkusinen Frej på 15 månader kunde springa, cykla och gräva i sandlådan utan problem. 
Der blåstes såpbubblor som hunden Yoshi blev helt tokig i och skulle jaga och bita sönder. Hampus skrattade massor  den eftermiddagen och det kändes verkligen som att han var nöjd pch belåten.

Vi har även matat änder och gäss som bor på spikön som ligger mitt i centrum. Vi passade på att ge dem torra brödskivorna och leka på lekplatsen.

I söndags kväll fick jag ett ryck (vilket var länge sedan jag fick sist) och städade i ordning större delen av vår lägenhet. Jag började packa så smått och på måndagen fortsatte hag packa det sista för både mig och Hampus samt mat och andra nödvändigheter. Vi åkte till Ica Maxi för att storhandla, åkte hem igen för att få Hampus att sova medan jag själv gick på körlektion.
Efterlektionen var det bara till att städa det sista, packa ner kylvaror i kylskåpet och in med allt i bilen.
Men vart skulle vi tror ni? Jo bilen körde mot mitt älskade bohuslän, mot bästkustens enligt mig bästa camping, Örn som ligger strax utanför Kungshamn.
Väl framme var det dags att packa upp allt igen. Vi har ingen husvagn, Johan avskyr tält och jag älskar ALLT som har med camping att göra och har alltid gjort sedan jaf var liten. Drömmen är att någon gång inom en snar framtid köpa en egen villavagn (det enda Johan går med på), såklart ska den stå på örns camping där både mina föräldrar och min moster håller till! 


Min bror köpte sin första husvagn vid midsommar och kom ut idag för att bo där i 3 dagar. Om hans bonusdotter fick bestämma skulle de ha säsongsplats där nästa sommar, vilket inte låter helt fel i mina öron! 
När vi var där ute dessa dagar så bodde vi i min moster pch hennes sambos villavagn. Den är lite öagom stor tycker jag själv, behagligt med egen dusch och toalett, stor altan och en skön soffa. Köket funkar också smidigare än i en husvagn.
Det tar på krafterna att campa men Hampus kämpade på bra fram till 20:00. Då blev han helt plötsligt akut jättetrött. Läggningen var inte rolig och han gallskrek men lugnade sig när jag kom in för att lägga och läsa saga. Han spmnade efter ca 1 timme läggning. Jag var också helt slut trpts att jag inget gjort så jag somnade på soffan vid 22-tiden.
Hampus vaknade tidigt nästa morgon, 06:05 och det brukar vara så när vi sover någon annan stans än hemma. Att jag dessutom ligger bredvid honom som brukar sova ensam gör det så klart spännande och roligt varje gång han upptäcker mig.
Han ropar alltid med förvåning och glädje i rösten: "MAMMA!". Då kan jag inte med att säga nej. Dessutom har vi sovit oförskämt bra senaste tiden så det var skönt att gå upp tidigt som omväxling.
Jag drack kaffe på altanen 06:30 och det var knappt en endaste människa vaken så tidigt. Det var varmt och det räckte med en tjock tröja mot de kyliga morgonvindarna.
Efter frukpst satte vi oss så här gott i soffan för att titta på barnkanalen medan jag halvslumrade i soffan. 
På förmiddagen åkte vi in till Kungshamn för att köpa godis då vi var sötsugna allihopa.
Hampus fick sitt livs första godispåse innehållande 2 små gummibjörnar, 1 persika, 1 chokladdoppad hallonbåt och 1 klubba. 
Behöver jag säga att han var överlycklig?
Väl tillbaka på campingen så kom min mamma och pappa ut till sin husvagn. Vi grillade lite korv och när Hampus somnat i sin vagn så passade jag på att sola min bleka kropp. Jag har en för sommaren ny bikin, en trosa med hög midja och en bh som faktiskt sitter på plats och sitter ganska skönt! Den är i en ljuvligt solgul färg.

När Hampus vaknade vid 13:20 så gjorde vi oss i ordning och gick ner till havet flr att känna på vattnet, kasta sten i vattnet och fiska krabbor.
Hur stor är han inte?! Egna badbyxor och armpuffar. Min älskling!
Det är kul att leka i sanden
Vi fick upp rätt många krabbor och mästaren blev morfar som fick upp en bamse-krabba med havstulpaner på ryggen. 
Dessvärre blev det ingen fotografering på krabbfisket då all uppmärksamhet lades på att vara närvarande och hålla koll på den livliga krabaten som höll i krabbmetan.

På vägen tillbaka hittade morfar vildhallon som Hampus åt upp med stor glädje.
När vi nästan var tillbaka vid husvagnen aå stannade vi vid campingens hage där vi matade hästarna med gräs.

Den stora hästenvar lite läskig men det var ändå spännande att ge dem mat. Idag focl de äta upp våra återstående morötter.

Nu är vi äntligen hemma i lägenheten igen med ganska mycketmer färg på kroppen än innan vi åkte hemifrån.  Jag smörjde mig med spf 30 på axlar, bröst, kinder och näsa men lät resten av kroppen vara. Jag brände mig längst upp på öronen (pga uppsatt hår), pannan,  näsa och axlar (trots att jag smörjde mig!!) samt urringningen bak i nacken/ryggen. 
Min hud ogillar solen och jag måste ständigt tänka på att smörja mig. Jag har alltid varit känslig och uppenbarligen blir jag mer känslig med åren.
Jag får klä mig i tröjor med långa ärmar, hatt och se till att smörja mig med spf 50 istället för 30. Skuggan är i och för sig inget dåligt alternativ det heller.

Kommentera här: