BITEN AV ETT MONSTER

I början på veckan så var jag, Johan och Hampus på besök hemma hos en kompis som bor i ett stort hus med en stor tomt. Nästan som att de bor på en gård! Det var himla trevligt att träffa hennes sambo och deras två barn. Hampus är äldst och deras äldsta är 2 månader yngre än Hampus och minstingen är 3-4 månader.
Vi var ute och grillade hamburgare, njöt i solen trots blåsten och pratade medan barnen lekte.
När jag gick för att titta till pojkarna kände jag något som brände på baksidan/insidan låret. Det såg ut som en nattfjäril fast ändå inte. Jag har aldrig sett något liknande även om jag ofta blir uppäten av knott, mygg, blinningar och allt däromkring. Den brände till ordentligt och var svår att få bort. Den gav sig liksom inte. Till slut försvann den och jag tänkte väl inte mer på det. Kollade inomhus och det syntes inte mer än att något bitit mig. Det kliade inte men oj vad det ömmade.
När jag kom hem så såg jag att det blivit små blåmärken bredvid där jag blev biten. Det ömmade när jag rörde vid det men det kliade inte alls. Rodnade var minimal och ingen svullnad.
Morgonen efter var det mer rött och svullet. Det var även lite värmeökat och började klia så smått. Jag smörjer med aloe Vera för att silla den värsta klådan och kyla ner området (förvarar aloe Vera gel i kylskåpet)
Det här är dagen efter bettet på kvällen, dvs 24h efter att jag blivit biten. Det kliade något fruktansvärt och ömmade som bara den.
Nu ikväll ser jag ut somen prickigkorv men troligtvis pga att jag kliat mig i sömnen inatt. Jag har smörjt med hydrokortisonkräm vilket har funkat otroligt bra! 

Det kvarstår bara funderingar på bad det är jag blivit biten utav. Min gissning är att jag blivit biten av en broms. Jag har aldrig blivit det förut men blinningar däremot har hemska bett som kliar till förbannelse.

När jag skulle kolla upp hur en broms såg ut så förstod jag att det var en sådan som bitit mig. Gick jag in på wikipedia och sökte på bromsar så fick jag reda på att det tydligen är samma sak som blinning, hästfluga, inlägg m.m. det som gör att namnen är olika är beroende på vårt man bör någonstans. I Bohuslän säger man oftast blinning och syftar då på blindbroms oklart varför namnet är sådant. I Dalsland säger man ofta klägg, i Norrland klegge och det finns säkert fler namn för samma insekt. 
Så min gissning är att jag blivit biten av en annan sorts blindbroms än tidigare då det inte gjort ont på samma sätt eller kliat på samma sätt.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bromsar

Kommentera här: