VART TAR ALL TID VÄGEN?

När jag var hemma och sjukskriven medan jag var gravid med Hampus tyckte jag att tiden gick EXTREMT långsamt, dagarna kröp fram och jag var ständigt trött på all tristess och alla som jobbade hela dagarna. Kunde de inte vara hemma och träffa mig istället. Jag förstod dock att alla vänner och familjen hade fullt upp med sitt och inte alltid orkade med mitt gnäll och tjat.

Nu sedan jag började jobba 75% i början på september så förstår jag inte var all tid tar vägen? Jag går upp vid 05:30 väcker Hampus, tar på oss kläder, gör frukost, borstar tänder och tar bussen till förskolan. Sedan vidare mot jobbet där jag varenda dag tänker att det kommer gå så långsamt innan jag får komma hem till min prins igen. Jag segar mig upp och stämplar in, tar på mig min professionella mask och går in i sjuksköterskerollen. Jag sköter mitt arbete med otrolig precision och välvilja oavsett om jag tar bort stygn efter operationer, sitter i telefonrådgivning, assisterar läkare på mottagningen eller är koordinator. Min koncentration på det jag gör är stor och helt plötsligt kommer jag på mig själv att det är dags för kaffe vid 09:00 snåret. Efter den härliga (eller hemska) koppen kaffe så harman lite ny energi att köra på en stund till. Ofta tittar jag på klockan och tänker att jag inte vill mera.
Helt plötsligt, pang, bom, brak så är klockan 11:40 och det är dag för lunch. Oftast är jag vrålhungrig och börjar bli låg i blodsocker vid den tiden, så maten åker ner på ca 2 minuter eftersom ingen avbryter mig 7430202 gånger som det är hemma. 
Jag får i mig maten och får min dagliga dipp av energi. Jag blir så himla trött efter maten oavsett vad jag äter eller hur mycket. Jag brukar behöva nåt sött för att hålla huvudet rakt upp men ibland låter jag det gå över av sig själv. Oftast är det mycket att göra på eftermiddagarna och om jag inte diskar fiberskop så fyller jag på stickvagnar, tar blodprover, tar bort stygn, städar, dokumenterar eller något annat. Pang så är klockan 15:00 och det är dags för eftermiddagskaffe. Snart dags att gå hem. Vid den här tidpunkten längtar jag efter Hampus något fruktansvärt mycket! Jag vet att vi snart kommer se varandra och kan inte sluta titta på min mobil för att se hans glada ansikte på bakgrundsbilden
Jag menar vem blir inte glad av denna bilden?

Väl hemma så är det dags att äta middag. Oftast har jag någorlunda enkla rätter att göra när jag hämtar sent på förskolan. För vem orkar laga mat när man är hemma 18:30? Inte jag i alla fall!
Jag har länge varit kass på att laga "ordentlig" mat lagad från grunden. Jag vill såklart att Hampus och resten av familjen äter ordentlig mat och jag har försökt flera gånger utan att lyckas. Dock så har matsedel hjälpt en hel del mot mitt mål att äta en varierad kost. Oftast stod jag och tittade i kylen och insåg att jag glömt att ta upp mat ur frysen och därför gjorde pytt i panna, korv, eller annan färdig-mat. Det är absolut inget fel i att äta pytt i panna eller likvärdigt, jag älskar det och lägger in det i matsedeln. Dock är det inte så bra eller gott att äta så varje dag. 
För att återgå till hur snabbt tiden går så åt vi pytt i panna eller korv när vi är hemma 18:30.
Efter middagen brukar Hampus vilja leka lite, bada eller titta på tv. Oftast blir det tv:n och efter en stunds nedvarvning är det läggdags. Oftast är klockan 19:30 När jag kommer ut ur rummet och han sover.
Efter läggdags försöker jag ta tag i saker som behöver göras, tex diska, plocka i ordning, tvätta eller dammsuga. När allt som ska göras är klart eller när orken är slut (vilket den ibland är direkt efter läggning) är klockan redan 20:30 och det är en liten stunds vila innan läggdags och ny dag. Jag brukar försöka grå mig vid 22-tiden, men lyckas inte alltid med det då jag lätt fastnar i tv-serier och tappar tidsuppfattningen. 

Jag blir ofta så uppslukad av tv-serier att jag lätt kan se 5-6 timmar i sträck utan problem. Jag har fastnat många gånger och det finns så otroligt mycket bra att titta på. Vi använder de flesta streaming tjänsterna här hemma: Netflix, Viaplay, HBO och SF kids. Vi använder även en hel del Youtube och play-funktionen för de olika tv-kanalerna då vi inte har vanliga kanaler inkopplade. 

Just nu är jag inne på en fantastiskt mysig sjukhusserie som handlar om en kille som lever med autismspektrum. Serien heter the good doctor och jag kan varmt rekommendera er att kika på den. Den finns på Viaplay. 
En annan fantastisk tv-serie som jag följer är Handmaids tale. Jag väntar nu på den senaste säsongen om sexslaven offered. 
Vikings är också bra, men ganska långtråkig nu senaste säsongen. Känns som att det aldrig kommer ta slut och att de försöker få till nåt bra bara 1 säsong till. Den är ändå uppe i 6 färdiga säsonger och den 7 är planerad till hösten 2019 eller 2020. 

Kommentera här: