TVILLINGGRAVIDITET?

Hej allihopa!
Idag är ytterligare en dag som jag är hemma med en otrolig trötthet, illamående och startade dagen med kväljningar. Jag valde därför att stanna hemma för att ta hand om mig själv. Blodsockret har ändå legat okej under dagen idag. Lite högt under eftermiddagen pga att insulinet i pumpen tog slut och jag inte orkade byta reservoar och infusionsset. Jag gick upp vid 06:30 för att lämna Hampus på förskolan. Kom hem och satte på nyhetsmorgon och började sticka på en babymössa. Vid 10-tiden blev jag trött och tänkte sova middag 1 timme. 
Den där 1 timmes vilan blev dock en Marathon sovning och jag vaknade inte till fören 14:30 ungefär. Jag fick tag på specialistmödravården för att meddela min graviditet, så Kristina som är min barnmorska kommer höra av sig, troligast på onsdag för att boka in ett inskrivningsbesök/första besök.Jag har försökt att förstå hur det är möjligt att jag kunde få ett positivt graviditetstest så tidigt. Jag fick reda på att jag var gravid 6 dagar efter befruktning (då räknar jag från sista mensens första dag 22 juli, befruktning 30 juli och graviditetstest 5 augusti).
Jag har så klart googlat (precis som gemeneman gör för att ta reda på fakta) och enligt mina efterforskningar så ökar mängden Hcg-hormon om man är gravid med tvillingar, vilket kan vara en anledning till att jag plussade så tidigt i graviditeten. Sedan skulle det kansle kunna vara så att jag känner igen symtomen, längtat ett tag efter att bli gravid och därför känner jag av den så tidigt som jag faktiskt gör. Det är svårt detta, att inte veta varför. Jag får mycket sådana här tankar och jag tror att det beror på att jag håller på att sätta ut min antidepressiva och ångestdämpande medicinering. 
Här kommer en skärmdump på de citat som tyder på tvillinggraviditet.
 Det ska bli spännande att se om det är ett eller fler hjärtan som slår när vi gör vårt första ultraljud. Min spontana tanke utan större reflektion är att jag inte alls skulle vilja fullfölja graviditeten om det är fler än ett barn där inne. Johan skulle aldrig klara två små knyten till. Jag har svårt att föreställa mig ett liv med 3 kiss våran två av dem pyttisar. Det blir så mycket, dubbelt av allt, kläder, mat mm.
Hur hade du reagerat om du väntade tvillingar?
1 Anonym:

skriven

Hej och grattis! Hoppas det går som du vill! ☺️ Jag var lite rädd i början att det skulle vara tvillingar också men där var bara en, kände också av det och testade positivt tidigare osv. (gravid med mitt tredje barn, två år mellan varje). Lycka till med allt! /Typ1mamman

Svar: vad skönt att det "bara" var en! Jag hoppas att det är så för mig också men det märker vi på ultraljudet 4/9. Skönt att veta att fler haft känningar tidigare än väntat! Så roligt att följa fler med typ 1! Tack för peppen och lycka till du också! 🤗
Diabetesmorsan

Kommentera här: