ORO, FUNDERINGAR OCH DIFFUSA SIGNALER

Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och bokat tvätt tid efter allt för lång tid. Jag hade knappt några rena underkläder att ha på mig så det var verkligen dags!
Hampus älskar att hjälpa till att tvätta. Han brukar bära sköljmedelsflaskan, hoppa in i rummet med tvättmaskinerna och vosa vart alla smutsiga kläder ska in. Han hjälper till och lastar in, häller sköljmedel och startat maskinen. Dessvärre orkar jag inte bära honom i armarna när tvätten ska hängas på tork i torkrummet, till hans stora missnöje.
När vi väl var klara kändes det väldigt skönt att få det gjort. Nu är det bara attta hand om all ren tvätt som är kvar men det ska jag försöka orka med imorgon när Hampus har somnat. Ska sätta på tv och vika tvätt framför den så blir det lite roligare.

I eftermiddag åkte vi till min svärmor och svärfar för att grilla och umgås! Vi blev bjudna på otroligt goda kotletter och stekt potatis och vitkål! Hampus åt som baraden! Det serverades rödbetor, morötter och massa goda tillbehör. Potatis fick han för sig att han absolut inte skulle ha.
Sedan kom Johans syster och Hampus kusin Frej en snabbis och hälsade på. Så mysigt att se Hampusoch Frej leka tillsammans. Hampus käkade upp Frej när han gick och åt på tandkrämstuben. Det fick man inte göra, han oekade med sitt varnande lilla pekfinger och höll en mindre monolog medan han lade tuben på byrån i hallen och avslutade med att säga "dinte" = inte! Frej stod som ett frågetecken och förstod inget alls. Så kul de kommer ha om ett litet tag när de båda pratar mera. Hampus är 9 månader äldre så skillnader i kunskap finns såklart men det kommer inte märkas alls om ett litet tag. 


Jag pratade med Johan på vägen till Uddevalla om hur vi skulle göra med att berätta. Jag kände på vägen dit att jag inte mådde helt hundra, trött och ledsen var jag och ville helst inte låtsas att allt var bra.
Han berättade att om han fick bestämma helt själv skulle vi vänta tills vi visste mer efter ultraljudet. Men han förstod samtidigt om jag ville berätta och få stöd från våra familjer. Jag sa att jag skulle berätta om jag kände att jag behövde/ville det.
Det blev dock inget berättat då vi had e fillt upp med annat. Jag kände dock en liten besvikelse över att jag inte sagt något när vi åkte hem. Men besvikelsen gick över fort.
Jag har dock känt mig lite gravid idag. Jag har humörsvängningar likt tidigare (Kan dock påverkad av Hampus som testar varje gräns som finns), jag känner mig svullen och uppblåst i magen, förstoppad trots att jag bajsat nyligen, fick cravings på tomatsoppa och känner så smått smärta i bäckenet som jag gissar kan vara foglossning. 
Jag vågar dock inte hoppas gör mycket! Idag är första dagen sedan i tisdags som jag inte har haft npgon vaginal blödning. Jag hade som mest på tisdagen och på torsdagen var det mest koagulerat röd/brunt oxv minimal mängd. Det låterlite oroväckande men jag håller tummarna att allt är bra med den lilla krabaten där inne.
Gjorde misstaget att googla på tidigt missfall och titta på bilder. Jag har inte haft någon blödning med klumpar i som jag såg på bild där, men svårt att veta och gissa vad som är vad. Jag önskar så att allt är bra med kotten och att vi faktiskt ska få bli tvåbarnsföräldrar snart. Johan är så redig och kan koppla bort tankarna helt men jag fick förklarat för honom idag hur dåligt jag mår och hur orolig jag är vilket han så klart förstod.
Jag tog en ny bild på magen idag eftersom det idag är vecka 5+0. Jag gjorde även en jämförelsevis och jag märker tydöigt att mina vanliga kläder sitter tajt och att jag hellre väljer lösa/stora plagg för att dölja magen.

Det ser inte mycket ut men lite har det faktiskt vuxit! Kam kamske inte dölja mer än några veckor till (om graviditeten nu fortskrider vill säga).

Imorgon ska hampus till frisören igen då han blivit så himla långhårig. Det hänger vid öronen och luggen är nere i ögonbrynen och irriterar. Bokade en tid klockan 11 så jag hoppas att han är lite lugnare då och kan sitta stilla medan jag streamar på Netflix och han blir fin i håret. Det har ändå gått ganska bra de gångerna han har klippt sig hittills så jag tänker att det blir bra imorgon också! Bilder kommer! Här är en bild från eftermiddagens cykeltur med farmor även kallad "bääuo".

Kommentera här: