MIDDAGSTIPS

Idag provar jag ett nytt recept på middag. Jag köpte zucchini billigt på Coop förra veckan och var sugen på att laga saftiga biffar av dem. 
Sagt och gjort! Jag letade en snabbis på nätet och hittade ett recept med fetaost och färska örter som lätt gott. 

Receptet, som ni hittar HÄR var väldigt enkelt och snabbt och om man river zucchinin kvällen innan, låter den ligga i ett durkslag med hushållspapper på tills nästa dag kommer den vara tillräckligt avrunnen för att inte smeten ska bli så kletig. Då är det bara att röra samman smeten och börja steka så är middagen klar på minuter. Jag tror att ugnsbakad potatis och tsatziki är perfekta tillbehör till dessa plättar/biffar och så klart en saftig grönsallad med salladskrydda eller vinägrett.


Mumsiga och mättande. Nu återstår det bara att se om min lilla Hampe-stampe gillar dem. Jag gillar att erbjuda honom och mig på goda vegetariska alternativ som en del i en varierad kost. 
Jag är uppvuxen i en familj som älskar kött mer än något annat. Våra middagar planerades utefter vilket kött vi skulle äta, var det kassler så kunde vi göra två olika rätter, köttfärs kunde bli mängder med varianter och vegetariskt åt vi aldrig. Därför ligger det mig lite extra varmt om hjärtat att laga dessa måltider. 
I gymnasiet åt jag en hel del vegetariskt och jag älskade det! Så jag försöker att laga vegetariskt minst 1 gång o veckan och det är inte svårt alls, det gäller bara att hitta nya sätt att tänka på, kolla bland de vegetariska alternativen i mataffären, leta nya recept och våga prova! 

Länge leve vegetariska alternativ! 

Kommentera här: