KLIPPNING AV 2-ÅRING

Jag måste slå ett slag för alla otroligt kreativa och duktiga frisörer i vårt avlånga land! Igår bokade jag klipptid för Hampus och hade som tanke att det skulle bli kortare framför allt i luggen, lite vid vid öronen och lite i nacken. 
I min bokning skrev jag till texten: "2-åring som inte kan sitta stilla och som vägrar sitta själv i stolen." 
Precis som jag trodde så var Hampus blyg och ville inte alls sitta på kudden i stolen pga blygsel. Frisören fick dock sätta på ett skynke vilket vi inte fick sist. Hampus satt i mitt knä hela tiden.
Vi hade en otroligt proffsig frisör som distraherande och mutade Hampus att han fick titta på leksaksglassen om han fick spruta vatten på håret, klippa lite osv. Vi tittade på djuren på skynket, härmade deras ljud mm. Det svåraste var att klippa vid öronen men jag är så otroligt stolt över min älskade son för frisören fick klippa med maskin utan problem. Det svåra var att sitta stilla, men han lyckades så himla bra jämfört med sist gång! 

När vi var färdiga hos frisören fick han titta på leksaksglassen som lovat. Frisören visade att man kunde skruva isär glassen och att det på insidan fanns SÅPBUBBLOR! Otroligt pedagogisk, lugn och professionell! Då är det värt varenda krona att betala 350 för 30 minuters klippning! Han blev så glad över såpbubblorna och sedan fick han en present av frisören som hade en stor hemlig burk med KLUBBOR i. Först valde han en lakritsklubba men den bytte vi då han inte gillar lakrits. Hampus var överlycklig över sin klubba ich mallig i sin nya frilla! Efter klippningen handlade vi kyckling och ris på må i och avslutade med att äta korv med bröd innan hemgång. Han var så himla söt: såg en fluga på bordet och började sjunga imse vimse spindel! Sedan böev det även blinka lilla stjärna och per Olssons bonnagård i en salig blandning! Om jag kunnat visa det lilla filmklippet jag tog när vi åt korv så hade jag gjort det men jag vet inte hur jag får in dem här i flödet.

På eftermiddagen åkte vi hem till min kompis Joys och hennes familj som bor i öresjö. Kul att få komma hem till dem för omväxlings skull. Hon har 4 barn varav hennes yngsta är jämngammal med Hampus. Det hoppades studsmatta, grävde i sandlådan, åktes rutschkana och kollade på traktorer. Hampus tyckte det var spännande med de stora barnen men blev lite blyg och rädd när vi skulle äta middag allihop tillsammans. Därför ficl han sitta i mitt knä och äta. Men det gick också bra.
När vi kom hem så värvade vi ner tillsammans i soffan, jag passade på att klippa hans naglar som växer likt ogräs och vo fick en riktigt mysig stund tillsammans framför Tv:n. Jag blir så glad för de få stunder som han faktiskt vill vara nära, då det händer så sällan.
Kommentera här: